Octubre

Joan Fuster, una vida il·lustrada


 

Joan Fuster, una vida il·lustrada

L’exposició recorre cronològicament la vida i l’obra de l’assagista a partir de documents del seu fons–textos manuscrits i mecanoscrits, articles de premsa, notes de treball i fitxes de lectura, cobertes de primeres edicions dels libres que publicà, etc.–, amb atenció especial al seu arxiu fotogràfic, que permet il·lustrar l’existència d’una personalitat tan observada, retratada i fotografiada. Formada per catorze panells amb textos de Salvador Ortells i dissenyada per Estudi Grafema, va acompanyada d’un fullet explicatiu breu i d’un lot bibliogràfic que se cedeix a la biblioteca del centre que acull la mostra.

Del 7 al 14 d’octubre. Ajuntament de Muro d’Alcoi (Biblioteca), Ajuntament de Corbera (Biblioteca), Ajuntament de Salem.

Del 14 al 21 d’octubre. Ajuntament de Polinyà del Xúquer (Biblioteca), Ajuntament de Pego,  Ajuntament de València (Universitat Popular Aiora).

Del 21 al 28 d’octubre. Ajuntament de Borriana, IES FIgueres Pacheco Alacant, Ajuntament d’Alzira, Ajuntament de Monòver.

Del 28 d’octubre al 4 de novembre. Ajuntament de Castalla (Biblioteca), Ajuntament de València (Universitat Popular Benicalap), Ajuntament de València (Universitat Polular Morvedre).

Organitza: Acadèmia Valenciana de la Llengua

Aforismes Animats


 

Aforismes Animats

Sèrie de 10 vídeoclips a partir dels Aforismes de Fuster. Una creació de Boke Bazán i Elisa Martínez.

Dimecres 4 d’octubre de 2022 a les 11:00 hores.

Edifici Rialto. Sala 7. Plaça de l'Ajuntament, València.

Les cases literàries, patrimoni cultural


 

Les cases literàries, patrimoni cultural

Intervindran la directora gerent de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, la directora Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari Català, Mireia Munmay, el director de l’Espai Joan Fuster, Salvador Ortells i el director de la Fundació Josep Pla, Francesc Montero. Coordina: Salvador Ortells

Dijous 6 d’octubre de 2022 a les 10:00 hores

Centre de Cultura Contemporània del Carme

Organitza: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport-Subdirecció General del Llibre. 
 

Les aules didàctiques, espais d’innovació educativa


 

Les aules didàctiques, espais d’innovació educativa

Intervindran Salvador Ortells (Espai Joan Fuster), Alexandre Bataller (Universitat de València) Teresa Añó (Cefire Plurilingüisme de València) i Cèlia Torres (Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació).
Coordina: Salvador Ortells

Divendres 14 d’octubre de 2022 a les 17:30 hores

Espai Fuster
C/ Sant Josep, 8-10, Sueca

Organitza: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport-Direcció General d’Innovació Educativa  i Ajuntament de Sueca. 

Joan Fuster: país, complicitats, paraules


 

Joan Fuster: país, complicitats, paraules

Amb Manuel Baixauli, Maria Àngels Francés i Lluïsa Julià

Modera: Sandra Montserrat

Dissabte 15 d’octubre

Festival de Poesia de Sant Cugat

Organitza: Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El tocadiscos de Joan Fuster


 

El tocadiscos de Joan Fuster

Espectacle musical i escènic documental, ideat per Pau Alabajos amb direcció de Gabriel Ochoa. Posa en escena textos de Joan Fuster al voltant de la música, acompanyats d’interpretacions musicals en directe de Pau Alabajos, Mireia Vives, Sandra Monfort i Feliu Ventura.

Divendres 21 d’octubre de 2022 a les 20:30 hores

Gran Teatre d’Alzira

Organitza: Institut Valencià de Cultura. 
 

Aforismats


 

Aforismats

Espectacle dirigit per Inka Romaní que comptarà amb 4 ballarins + 1 speaker +DJ. Concebut especialment per a públic jove. Moguts per l’esperit irreverent i antidogmàtic de Joan Fuster, l’espectacle jugarà a barrejar els seus aforismes amb música electrònica i danses urbanes.

24, 25, 27, i 28 d’octubre. Sessions matinals per a instituts a les 10:30 h.

Sala 7, Edifici Rialto, València. 

Organitza: Institut Valencià de Cultura.
 

Somnis de Joan Fuster


 

Somnis de Joan Fuster

Es tracta d’una obra de Ciutat de Contes-Rebombori cultural, adreçada a escolars d’Educació Infantil i 1r d’Educació Primària, que inclou conta-contes, titelles i cançons a partir de textos que l’escriptor seleccionà i adaptà per al volum Un món per a infants.

Dies 4, 5, 6 d’octubre a les 10.00 hores. Espai Joan Fuster. Sueca

Diumenge 9 d'octubre de 2022 a les 11.00 i a les 12.45 hores. Centre Cultural la Beneficiència. València.

Organitzen: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Institut Valencià de Cultura, Diputació de València i Espai Joan Fuster.

Joan Fuster. 1922 - 1992. Un intel·lectual europeu


 

 

 

Joan Fuster. 1922 - 1992. Un intel·lectual europeu

Amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor valencià Joan Fuster i Ortells (1922-1992), el Consell de la Generalitat va decretar la commemoració oficial declarant l'any 2022 com a Any Joan Fuster, que ha donat lloc a un gran nombre d'activitats, sobretot de caràcter cultural (publicacions, concerts, representacions teatrals, jornades d'estudi i debat, exposicions, etc.). En elles participen també altres institucions, entre les quals estan el Ministeri de Cultura, universitats, corporacions acadèmiques i diversos organismes.

Per la mateixa raó, la Generalitat ha volgut projectar cap a l'exterior la figura del valencià il·lustre, l'obra del qual perdura en molts àmbits de l'activitat cultural i cívica de la Comunitat Valenciana. Per a això, s'ha portat a Brussel·les una exposició sobre la seua figura, la qual estarà exposada en les dependències de l'Ambaixada d'Espanya a Bèlgica, en el Comité Europeu de les Regions, així com en la Delegació de les Illes Balears. És a dir, s'ha organitzat un recorregut per a l'exposició que comprenga tant el nivell estatal, com el regional, com l'europeu, per a donar així la major projecció possible al seu contingut.
 

  • Del 4 al 14 d'octubre: Ambaixada d'Espanya a Bèlgica
  • Del 24 d'octubre a l'11 de novembre: Comité Europeu de les Regions.
  • Finals de novembre-començament de desembre (dates per confirmar): Oficina de les Illes Balears a Brussel·les.

 

Més informació:

Joan Fuster. 1922 - 1992. Un intel·lectual europeu

Joan Fuster. 1922 - 1992. A European intellectual