Te interesa

Portales

Enlaces

.

 

novedades

Atrás Nou Programa ENI CBC Conca Mediterrània: 209 milions per a la cooperació transfronterera EuroMediterrània

Nou Programa ENI CBC Conca Mediterrània: 209 milions per a la cooperació transfronterera EuroMediterrània

La Unió Europea renova el seu compromís en favor de la cooperació euroMediterrània i adopta el nou programa ENI CBC Med, posant a disposició dels actors de la conca 209 millons de Euro per a iniciatives conjuntes. El programa, que s'inscriu en el marc de la Política Europea de Veïnat, es va llançar en 2007 amb l'objectiu de promoure un desenvolupament econòmic i social harmoniós en les regions situades a l'un i l'altre costat del Mediterrani, abordant els reptes comuns i promovent accions locals que faciliten la "ownership" de les iniciatives per part dels actors del territori.

La Comissió Europea (CE)va adoptar a final de desembre , que ja compta amb l'adhesió de 13 països (Xipre, Egipte, Espanya, França, Grècia, Israel, Itàlia, Jordània, Liben, Malta, Palestina, Portugal i Tunis),junt amb altres 16 programes de cooperació transfronterera de veïnat, per un total de més d'1.000 milions d'Euros de fons europeus. La primera convocatòria de projectes està prevista per a la mitat de l'any 2016, després de la firma dels acords financers entre la CE i els països del Mediterrani del sud.

El Nou quadro estratègic ENI CBC Med es centra en quatre objectius temàtics (Desenvolupament empresarial i de les PIMES, Suport a l'educació, a la formació i a la investigació, Promoció de la inclusió social i de la lluita contra la pobresa, Protecció del medi ambient i lluita  contra el cambi climàtic) i onze prioritats. Les dones i els jóvens són el principal grup objectiu del programa, mentres la cooperació "entre persones", el desenvolupament de les capacitats institucionals i el respecte dels principis democràtics i dels drets humans són temàtiques transversals que tots els projectes prendran en consideració.

La Generalitat Valenciana està implicada en el programa Conca Mediterrània des del seu llançament, en qualitat d'institució d'acollida de l'Antena per al Mediterrani Occidental (Branch Office Western Mediterranean). El Comité de Programació Conjunt ENI CBC Med, compost per les delegacions dels països que participen en el programa, ha confirmat el paper de la Generalitat també en esta nova fase, reafirmant la importància de l'estructura i del compromís de la GVA.

Per a més informacions sobre el nou Programa ENI CBC Med visitar la pàgina oficial www.enpicbcmed.Eu (secció ENI CBC Med 2014-2020) o contactar amb Federico Martire, Coordinador de l'Antena Mediterrani Occidental (martire_fed@gva.es - +34 963 863 633).