Te interesa

Portales

Enlaces

.

 

novedades

Atrás La Comunitat Valenciana se adhiere a NECSTouR, la Red de Regiones Europeas para un turismo sostenible

La Comunitat Valenciana se adhiere a NECSTouR, la Red de Regiones Europeas para un turismo sostenible

- Colomer: "Subscriure este acord significa inspirar i promoure polítiques on el creixement econòmic siga sostenible amb el desenvolupament cultural, ambiental i laboral de la societat receptora, que som nosaltres"

- A més, l'Agència Valenciana del Turisme explica a Brussel·les les seues claus de l'èxit en turisme sostenible i tecnològic. 

 

 La Comunitat Valenciana acaba de firmar la seua adhesió a NECSTour, la Xarxa de regions Europees per a un turisme sostenible i competitiu. La Xarxa perseguix entre els seus objectius, el desenvolupament i l'enfortiment d'un marc coherent de coordinació dels programes regionals europeus de desenvolupament i investigació sobre el turisme sostenible i competitiu, segons el que establix comunicació de la Comissió Europea "Agenda per a un turisme sostenible i competitiu a Europa".

Esta Agenda afavorix l'intercanvi de bones pràctiques entre regions, desenvolupament de projectes conjunts, foment de la cooperació amb organitzacions europees i internacionals, promoció d'estratègies conjuntes que augmenten la visibilitat de les regions enfront dels agents involucrats i les institucions europees, contribuint així al desenvolupament de la Política Turística Europea.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer "és un repte conscient i una gran responsabilitat adherir-se al NECSTouR, un nou compromís de què farem partícips a tot el sector turístic de la Comunitat Valenciana".

Segons Colomer "subscriure este acord significa inspirar i promoure polítiques on el creixement econòmic siga sostenible amb el desenvolupament cultural, ambiental i laboral de la societat receptora, que som nosaltres".

"El turisme és un motor econòmic però també una font d'identitat cultural, de vertebració territorial i d'intercanvi honest entre persones i cultures; el turisme és el principal pont de coneixement i respecte mutu entre les nacions", ha afegit.

En esta línia, el president de l'Agència Valenciana del Turisme ha fet insistència en què "el turisme és una arma de riquesa, però també de tolerància i de pau, són principis que ens han d'inspirar, la qual cosa ens permetrà ser més competitius i tindre una personalitat diferenciada per tot el món".

Claus d'èxit de la Comunitat en turisme sostenible

Per un altre costat i coincidint amb esta nova adhesió, l'Agència Valenciana del Turisme ha exposat a Brussel·les la seua experiència d'èxit a l'hora de planificar l'estratègia regional d'innovació per a l'especialització intel·ligent en turisme sostenible i tecnològic, en el marc dels objectius del Programa Feder i altres fons i programes europeus. El fi és obtindre el finançament necessari per a dur a terme els projectes previstos.

En el transcurs de la jornada, s'han compartit diferents experiències regionals i fomentat la cooperació transregional, a més d'analitzar les diferents fonts de finançament europeu per al sector turístic amb els representants de distintes Direccions generals de la Comissió Europea.

En el cas de la Comunitat Valenciana s'han exposat les accions de reforç del turisme de sol i platja amb la dotació d'infraestructura sostenible, l'aposta per la investigació i el desenvolupament a través de l'Invat.Tur, la potenciació de la tecnologia i la comunicació a través del Pla TIC, el suport a la competitivitat de xicotetes i mitjanes empreses del sector i la lluita contra la desestacionalització a través d'accions de millora dels recursos d'interior.

Així mateix, l'Agència Valenciana del Turisme ha donat a conéixer la important labor que s'està duent a terme des de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) de la Comunitat Valenciana. Una xarxa, l'activitat formativa de la qual està cofinançada pel Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu Regional 2014-2020 i el Programa d'Ocupació Juvenil 2014-2020.

Finalment, S'ha destacat l'important paper que té l'activitat formativa de la Xarxa CdT, per facilitar la inserció laboral dels jóvens i desocupats, alhora que resulta decisiva per a les empreses turístiques al permetre oferir un servici de qualitat i ser, per tant, més competitives. Tots ells aspectes essencials que contribuïxen a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador de la Unió Europea.