T'interessa

Noticias

Ves enrere Ximo Puig anuncia que la Generalitat invertirà 6 milions en quatre hubs d'innovació i dona suport al projecte de digitalització del sector agroalimentari

Ximo Puig anuncia que la Generalitat invertirà 6 milions en quatre hubs d'innovació i dona suport al projecte de digitalització del sector agroalimentari

  • Els quatre agrohubs estaran ubicats als municipis de Morella, Requena, Polinyà de Xúquer i Elx, i s'especialitzaran en ramaderia, viticultura i enologia, agricultura mediterrània i gestió de l'aigua
  • El president de la Generalitat ha participat en la presentació de la iniciativa 'Digitalitzadora agrària', que opta al PERTE Agro, i el projecte liderat per Ainia
  • La consellera d'Agricultura valora que el sector agroalimentari lidere "iniciatives de transformació" en l'àmbit de la sostenibilitat, la modernització i la digitalització agrària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una inversió de 6 milions d'euros per a impulsar quatre agrohubs d'innovació a la Comunitat Valenciana i ha mostrat el suport de la Generalitat al projecte de digitalització del sector agroalimentari.

Així ho ha manifestat durant la presentació del projecte de digitalització i innovació del sector agroalimentari que opta al Projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica Agro, així com el projecte liderat per Ainia. L'acte ha comptat amb la participació de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà; el director general de Coordinació de l'Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos, i els representants d'AVA-Asaja, Ainia i Innsomnia.

El president ha explicat que aquests quatre agrohubs serviran de centres d'innovació permanent i de formació; estaran ubicats a les localitats de Morella, Requena, Polinyà de Xúquer i Elx, i s'especialitzaran en ramaderia, viticultura i enologia, agricultura mediterrània i gestió de l'aigua, respectivament. Aquests centres d'innovació estaran liderats per l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), la Unió de Llauradors i Ramaders, Cooperatives Agroalimentàries Comunitat Valenciana i Joves Agricultors Asaja-Alicante.

Així mateix, el cap del Consell ha destacat el suport de la Generalitat a la iniciativa 'Digitalitzadora agrària', que concorrerà al PERTE amb projectes d'inversió que poden sumar un màxim de 500 milions d'euros i amb els quals es podrien crear un màxim de 5.431 llocs de treball, fonamentalment centrats en dones i joves en el món rural de 203 municipis.

L'objectiu de la proposta consisteix a millorar la competitivitat, la sostenibilitat, la traçabilitat i la seguretat alimentària, i compta amb la participació de més de 6.000 agricultors i ramaders, cooperatives i agroindústries de set comunitats autònomes, entre les quals està la Comunitat Valenciana.

Durant la seua intervenció, el president ha destacat la col·laboració publicoprivada i la cooperació entre diversos sectors que caracteritza aquesta iniciativa, i ha assenyalat que l'objectiu és donar suport a la "necessària transició econòmica" del sector agroalimentari amb el suport dels fons europeus.

Així mateix, ha agraït el treball que han fet el centre tecnològic Ainia i el hub d'innovació Innsomnia per impulsar la iniciativa, així com el dels alcaldes i alcaldesses dels municipis que participen en el projecte i els representants d'organitzacions agràries i cooperatives, que formen part de l'ecosistema agroalimentari.

Lideratge transformador

Per la seua banda, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha valorat que el sector agroalimentari "estiga liderant les iniciatives de transformació, que van des de l'àmbit de la sostenibilitat fins a la modernització i la digitalització del sistema agrari".

En el transcurs de l'acte, la consellera ha destacat la compatibilitat i la complementarietat dels projectes, "factor multiplicador en tota la cadena de valor, que col·loca la Comunitat Valenciana al capdavant de les propostes de recuperació social i econòmica de present i de futur".

Cal destacar que el sector agroalimentari representa el 9,4 % de la riquesa valenciana, el 24 % de les exportacions i empra més de 230.000 treballadors, la qual cosa fa que esdevinga una activitat estratègica a la Comunitat Valenciana.