Noticias

Ves enrere Soler insta Forinvest a expandir-se al panorama internacional després que s'haja consolidat com a principal certamen nacional de les finances

Soler insta Forinvest a expandir-se al panorama internacional després que s'haja consolidat com a principal certamen nacional de les finances

  • El conseller d'Hisenda assenyala que el fòrum "ha de servir de palanca per a fomentar més presència de dones en llocs directius del món de les finances i les assegurances i fomentar la igualtat"
  • Subratlla que el Consell està centrat a fomentar la recuperació i la transformació de l'economia "a través d'una major capil·laritat dels fons europeus cap al total del teixit productiu"

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha insistit aquest dimarts que, després de la consolidació de Forinvest com a principal certamen nacional del món de les finances i les assegurances, "és el moment d'obrir aquest fòrum al panorama internacional".

"Ara més que mai toca teixir aliances. L'economia està cada vegada més globalitzada i obrir-nos a la internacionalització és, sens dubte, una estratègia competitiva que hem d'aprofitar", ha insistit Soler durant l'acte d'obertura de la 15a edició de Forinvest, en què també ha instat tots els participants a fomentar "més presència femenina entre els càrrecs directius de l'àmbit de les finances i de les assegurances".

"Hem de continuar treballant, tant des de l'organització del certamen, com des de les mateixes administracions, perquè aquesta representació continue incrementant-se. Necessitem sumar lideratge femení al sector financer, perquè la inclusió és un factor de competitivitat i ens acosta a una societat més justa", ha apuntat el responsable d'Hisenda, convençut, a més, que "les societats més competitives són també les més igualitàries i justes".

El conseller s'ha pronunciat en aquests termes durant la celebració de la Nit de les Finances i el lliurament dels Premis Forinvest 2022, a què també han assistit el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la resta de membres de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

Durant la seua intervenció, el responsable dels comptes públics ha reiterat, a més, que el Consell està en aquests moments "centrat a fomentar la recuperació i la transformació de l'economia valenciana cap a un augment de la sostenibilitat mediambiental, la suficiència energètica i la transformació digital" i ha assenyalat que, per a fer-ho, "és fonamental una gestió eficient dels fons europeus de recuperació Next Generation".

De fet, Soler ha insistit en el fet que és fonamental impulsar "més participació de les autonomies en la gestió d'aquests, així com més capil·laritat, per a facilitar l'accés al finançament europeu i als projectes de transformació que proposa la UE a totes les empreses valencianes, des de les micropimes fins a les grans companyies". "És el moment de la col·laboració publicoprivada, també en l'àmbit financer, garantir l'accés als recursos del nostre teixit productiu i invertir decididament a enfortir la resiliència de la nostra economia", ha assenyalat el conseller.

Vicent Soler també ha subratllat durant la seua intervenció que en aquests moments la Comunitat Valenciana "és un pol d'estabilitat i un focus d'oportunitats de negoci, cosa que hem construït entre tots", i en aquest sentit ha apuntat que "institucions; agents econòmics, financers i socials, i ciutadania hem apostat per un full de ruta comú en favor de la transformació, la innovació i la competitivitat, que situa cada vegada més la Comunitat Valenciana com un potent pol d'atracció inversora".

En aquest punt, Soler ha recordat la inversió que realitzarà el grup Volkswagen en Parc Sagunt amb la seua pròxima fàbrica de bateries. Segons el conseller, aquest "fil industrial" valencià de partida "és el que ens prepara també per a la reindustrialització verda que estic convençut que durem a terme en els pròxims mesos i anys".

188 ponents i 100 firmes

La Nit de les Finances de Forinvest és la gran gala del món econòmic, empresarial, financer, social i polític, que reuneix al Centre d'Esdeveniments de Fira València personalitats de l'economia, les finances, el sector assegurador i la societat valenciana.

A més, és el preludi de la celebració durant els dies 4 i 5 de maig de Forinvest, el fòrum de 'networking' financer empresarial més important del país, en el qual es duran a terme conferències i debats amb ponents de primer nivell que fan que la ciutat de València esdevinga l'epicentre de l'actualitat economicofinancera del país.

Així, durant aquests dos dies, un total de 188 ponents i prop de 100 firmes expositores participaran en aquesta edició de retrobament que recupera la presencialitat, els seus cinc fòrums i totes les activitats paral·leles.

En concret, participaran en Forinvest 2022 la ministra de Ciència i Innovació,
Diana Morant; el Premi Jaume I d'economia 2021, Antonio Cabrales; el president de l'ICO, José Carlos García de Quevedo; la responsable de la divisió de Ciberseguretat de Nacions Unides, Tima Soni; el president de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, o el creador d'Eurekers, José Antoni Madrigal, entre altres persones de rellevància.

Persones premiades

Durant l'acte s'ha fet lliurament dels XV Premis Forinvest. El guardó a la trajectòria professional en el sector financer-empresarial ha recaigut sobre Íñigo Parra, president de Stadler València; mentre que el reconeixement a la trajectòria professional en l'àmbit assegurador ha sigut concedit a Gonzalo Iturmendi, soci director del bufet G. Iturmendi y Asociados.

Per la seua part, la presidenta del Grupo Red Eléctrica i exministra d'Habitatge, Beatriz Corredor -que ha sigut l'encarregada d'impartir la ponència amb la qual s'ha inaugurat la Nit de les Finances-, ha rebut de la mà de Vicent Soler el premi a la trajectòria professional en el sector empresarial, i la cofundadora de la firma de joies Singularu, Cristina Aristoy, ha sigut guardonada amb el Premi Forinvest a la innovació i a l'emprenedoria.

Forinvest ha llançat també enguany el guardó a l'empresa centenària, que ha sigut en aquesta primera edició per a la firma d'espècies Carmencita. El premi l'ha recollit el seu director general, Jesús Navarro.