T'interessa

Noticias

Ves enrere La Generalitat inicia la construcció de dos passos sota l’L3 de Metrovalencia per a donar continuïtat al trànsit de vianants i ciclistes entre Alboraia i Almàssera

La Generalitat inicia la construcció de dos passos sota l’L3 de Metrovalencia per a donar continuïtat al trànsit de vianants i ciclistes entre Alboraia i Almàssera

  • Aquesta actuació donarà continuïtat als camins de servei que circulen al costat del barranc del Carraixet sota la via ferroviària
  • Aquestes obres tenen un pressupost de prop de 3,5 milions d’euros i un termini d’execució de 24 mesos

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat les obres per a donar continuïtat als camins de servei del barranc del Carraixet, mitjançant la construcció de dos passos inferiors sota la línia 3 de Metrovalencia i l’adequació fins a la connexió amb la CV-3002.

Aquestes obres tenen un pressupost superior als 3,4 milions d’euros i un termini d’execució de 24 mesos. L’actuació també té com a objectiu millorar la comunicació de vianants i ciclistes entre Alboraia i Almàssera i la seguretat en l’entorn de la línia ferroviària.

Actualment, la línia de Metrovalencia interromp la continuïtat dels camins de servei del barranc, una de les rutes de vianants i ciclistes més importants de l’Horta Nord, sobretot en el tram entre la costa i Alboraia. Aquesta situació dona lloc al fet que un bon nombre de vianants i ciclistes travessen diàriament la via en aquests punts de manera temerària, ja que els camins i la via estan pràcticament al mateix nivell.

Amb aquestes obres, es donarà continuïtat als camins de servei que circulen al costat del barranc del Carraixet sota la via ferroviària. Per a fer-ho, es construiran sengles passos inferiors en cada marge del barranc. En el pas del marge dret es permetrà l’ús mixt de vehicles de conservació del barranc i persones usuàries de l’itinerari de vianants i ciclistes, a més es condicionarà el tram del camí fins a Tavernes Blanques, i en el marge esquerre es disposarà un altre pas inferior d’ús exclusivament per a vianants i ciclistes.

Per a permetre el trànsit no motoritzat de manera accessible i segura entre els nuclis urbans d’Alboraia i Almàssera, s’ha projectat una nova passarel·la per als vianants que estarà adossada a l’actual estructura de pas de la línia ferroviària sobre el barranc, de 2,50 metres d’amplària, connectada a les estructures del pont existent mitjançant braços metàl·lics.

Per a completar l’itinerari entre Alboraia i Almàssera, també es construiran trams curts de senderes per a vianants i ciclistes de connexió amb els camins ja existents.

Com a resultat de les obres, les barreres a la mobilitat de vianants i ciclistes que actualment suposen el barranc del Carraixet i les vies del metro quedaran resoltes, per la qual cosa millorarà la seguretat i la comoditat dels ciutadans i ciutadanes en els seus desplaçaments, tant d’oci com quotidians, en tot aquest àmbit.

Aquesta actuació s’emmarca en els objectius de promoció del patrimoni natural i cultural i de connexió de la població amb els espais naturals, a través de senderes accessibles que puguen recórrer bicicletes i vianants amb seguretat.

Aquestes obres són finançades per la Unió Europea-NextGenerationEU en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR).