T'interessa

Noticias

Ves enrere La Generalitat activa 1,8 milions d’euros en ajudes per a la millora i la promoció de sendes homologades per la Federació d’Esports de Muntanya en municipis en risc de despoblament

La Generalitat activa 1,8 milions d’euros en ajudes per a la millora i la promoció de sendes homologades per la Federació d’Esports de Muntanya en municipis en risc de despoblament

  • S’hi poden acollir els municipis integrats en AVANT i beneficiaris del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament
  • També es poden presentar entitats supramunicipals o mancomunitats quan algun dels municipis per on passe la senda forme part d’AVANT

La Generalitat ha publicat la convocatòria d’ajudes dirigides a finançar el manteniment, la conservació, la millora i la promoció de sendes homologades per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) en municipis en risc de despoblament.

En concret, s’hi destinaran 1.878.735 euros, 1.278.735 euros dels quals per al manteniment, la conservació i la millora de sendes identificades per les marques gran recorregut (GR), petit recorregut (PR) i senda local (SL), i 600.000 euros per a la promoció d’aquestes sendes.

Per a la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) de la Generalitat, Jeannette Segarra, “aquest és un objectiu estratègic de la Direcció General d’AVANT, que pretén dinamitzar aquest recurs fonamental per als municipis i, a més, contribuir a promoure les activitats en la naturalesa”.

Les subvencions per a la millora ascendeixen a 7.000 euros per a senda local, 12.000 euros per a petit recorregut, i 20.000 euros si s’actua sobre sendes de gran recorregut. Quant a les ajudes individuals per a la promoció, oscil·laran entre els 5.000 i els 7.000 euros. Les ajudes s’emmarquen en el Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), finançat pels fons Next Generation EU.

Entitats beneficiàries

Les ajudes poden ser sol·licitades pels municipis de la Comunitat Valenciana que estiguen integrats en AVANT o siguen beneficiaris del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament, i que tinguen al seu terme municipal sendes homologades GR, PR o SL per la FEMECV.

També es poden beneficiar les entitats supramunicipals o les mancomunitats quan la senda transcórrega per diversos municipis i un dels quals forme part d’AVANT, i l’actuació que cal dur a terme afecte els termes municipals de diverses d’aquestes localitats. El termini per a sol·licitar aquestes ajudes és de quatre mesos des que es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

“Cal recordar que aquestes iniciatives que s’impulsen des d’AVANT són un compromís de la Generalitat amb aquests municipis per a generar activitat econòmica i social, i lluitar contra el despoblament”, ha destacat Jeannette Segarra.

Agenda Valenciana Antidespoblament

L’Agenda Valenciana Antidespoblament (Agenda AVANT) naix de l’aposta ferma i necessària per part del Govern de la Generalitat Valenciana de lluitar contra el despoblament al llarg del nostre territori. En aquests moments es troba integrada per 178 municipis en risc de despoblament.

L’Agenda AVANT té com a principal objectiu buscar l’equilibri territorial i treballar en conjunt amb les diverses administracions locals, mancomunitats, diputacions i conselleries, no només per a frenar el despoblament, també per a fer que les marcades diferències que trobem als municipis amb menys població revertisquen, millorar la qualitat de vida i el benestar dels seus habitants, garantir els serveis bàsics i desenvolupar un creixement sostenible de l’economia i l’ocupació al territori.