T'interessa

Noticias

Ves enrere Justícia inicia la digitalització de 13.000 llibres dels registres civils de la Comunitat Valenciana

Justícia inicia la digitalització de 13.000 llibres dels registres civils de la Comunitat Valenciana

  • La fase d'homologació de document ja ha començat, i el dia 15 de gener arranca la fase de digitalització de toms de llibres
  • La digitalització, amb una inversió de 4,9 milions d'euros, durarà dos anys i es finança amb fons europeus Next Generation

La Conselleria de Justícia i Interior inicia la digitalització, l’assignació i la gravació de metadades de 13.000 toms, així com la seua integració en el sistema general de consulta d’informació InfoReg dels llibres dels registres civils de la Comunitat Valenciana, tant els situats als caps de partit judicial com als que hi ha als jutjats de pau.

La digitalització, amb una inversió de 4,9 milions d’euros, està ara mateix en fase d’homologació de documents, i el dia 15 de gener arranca la fase de digitalització de toms (llibres). El projecte té una duració de 24 mesos des d’octubre de 2023.

La informació que es digitalitzarà correspon a les quatre seccions en les quals es dividix cada registre civil, és a dir, naixements, matrimonis, defuncions i tuteles i representacions legals. El procés d’abocament de dades es farà en ordre cronològic invers, és a dir, des de les més noves fins a les més antigues. Amb este procés es podria arribar a digitalitzar fins a la dècada de 1960.

La digitalització s’està fent fins ara en InfoReg i continuarà sent així. Posteriorment, l’evolució de DiciReg permetrà importar a mitjà termini els arxius digitalitzats. Fins ara s’ha digitalitzat una part important dels llibres de manera desigual per territoris. En alguns casos s’arriba a pràcticament el total, en uns altres els percentatges no són tan elevats. Amb este projecte es dona un impuls gran a la digitalització i l’eliminació de llibres en paper.

El projecte s’emmarca dins dels projectes tractors de digitalització de l’Administració General de l’Estat del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), Next Generation EU, i té per objecte la prestació del servei de generació d’estructures de dades i imatges de llibres de registres civils a la Comunitat Valenciana.

La digitalització és, sens dubte, base de la modernització i de la millora en la prestació dels serveis públics. Esta inversió presenta iniciatives que, de manera conjunta, suposen un efecte tractor en la transformació digital de l’Administració i generen sinergies i valor, tant per al sector públic com per a la ciutadania i les empreses.

L’objectiu és impulsar la implantació del Registre Civil en els pròxims dos anys,  millorar l’aplicació DiciReg i augmentar la velocitat de pas de documents en paper a documents electrònics.