T'interessa

Noticias

Ves enrere Francesc Colomer ha participat en la presentació de l’Actuació de Cohesió entre Destinacions de la província de València

Francesc Colomer ha participat en la presentació de l’Actuació de Cohesió entre Destinacions de la província de València

  • Es tracta d’accions emmarcades dins del Pla de sostenibilitat turística de la CV i que giren entorn de l’aigua, producte turístic vertebrador i cohesionador de la província de València
  • L’objectiu general és equilibrar els fluxos turístics entre el litoral i l’interior

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la presentació de l’Actuació de Cohesió entre Destinacions (ACD) de la província de València, juntament amb el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el diputat de Turisme de la província, Jordi Mayor, i el director general de Turisme, Herick Campos.

Colomer ha destacat la importància de la governança col·laborativa per a dur a terme projectes turístics, i, en aquest sentit, ha assenyalat que “compartim les ACD amb les diputacions provincials, perquè el nostre objectiu és el mateix”.

Així, ha recordat que en 2022 Turisme va impulsar que cadascuna de les províncies de la Comunitat Valenciana desenvolupara un pla d’actuacions de cohesió entre destinacions, en què cadascuna d’aquestes en fora l’entitat executora, i Turisme Comunitat Valenciana, l’entitat responsable de gestionar els fons europeus Next Generation.

A més, ha assenyalat que, amb aquestes actuacions, “tenim l’oportunitat de traslladar al territori els valors que estem defensant en el relat turístic”, i ha afegit que “també estem en el moment adequat i necessari de comprendre la transformació a la qual ens enfrontem, tant els eixos que ens marca Europa, com les demandes que ens trasllada el mercat”.

L’ACD de la província de València es tracta d’accions emmarcades dins del Pla de sostenibilitat turística de la Comunitat Valenciana, i giren entorn de l’aigua, producte turístic vertebrador i cohesionador de la província de València.

Cal subratllar que l’objectiu general radica a equilibrar la dualitat turística dels dos espais que conformen el territori valencià: el litoral i l’interior. Per tant, es pretén impulsar la redistribució territorial de fluxos turístics procedents de la zona litoral, amb més concentració de demanda, cap a espais de l’interior, amb menys presència turística, mitjançant la conversió dels recursos vinculats a l’aigua com a producte turístic.