El secretari autonòmic de Família i Serveis Socials assenyala que els resultats del programa ‘Pilotem CV’ “marcaran el full de ruta dels itineraris d'inclusió social dels pròxims anys” - GVANEXT
Ves enrere El secretari autonòmic de Família i Serveis Socials assenyala que els resultats del programa ‘Pilotem CV’ “marcaran el full de ruta dels itineraris d'inclusió social dels pròxims anys”
El secretari autonòmic de Família i Serveis Socials assenyala que els resultats del programa ‘Pilotem CV’ “marcaran el full de ruta dels itineraris d'inclusió social dels pròxims anys”
- Ignacio Grande ha inaugurat la jornada d'avaluació i bones pràctiques del projecte
- Hi han participat 31 entitats del tercer sector amb la posada en marxa de 41 projectes en tot el territori valencià
El secretari autonòmic de Família i Serveis Socials, Ignacio Grande, ha assenyalat que els resultats obtinguts del programa d'itineraris innovadors ‘Pilotem Comunitat Valenciana’ “marcaran el full de ruta que han de seguir els itineraris d'inclusió social per als pròxims anys”.
Ignacio Grande ha sigut l'encarregat d'inaugurar la jornada d'avaluació del projecte ‘Pilotem CV’, que ha tingut lloc en l'IVAM de València i que ha comptat amb l'assistència dels professionals dels Serveis Socials d'Atenció Primària dels municipis que han col·laborat en el projecte i amb els equips tècnics de les entitats del tercer sector d'acció social que hi han participat.
El secretari autonòmic ha destacat la importància de “tirar avant projectes com este des de la unitat i el treball conjunt”, i ha agraït la col·laboració de 31 entitats del tercer sector, “a través de les quals s'han desenvolupat 41 projectes al llarg del territori valencià”.
L'objectiu d'este programa és contribuir a la promoció de la igualtat, la inclusió social i la lluita contra la pobresa en les seues diferents formes, millorant la taxa d'accés a l'ingrés mínim vital (IMV) i a la renda valenciana d'inclusió (RVI) i incrementant-ne l'efectivitat a través de les polítiques d'inclusió.
‘Pilotem CV’ naix del conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Secretaria General d'Objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social del Ministeri d'Inclusió. Finançat pels fons NextGenerationEU del Pla de recuperació, transformació i resiliència, compta amb una inversió superior als nou milions d'euros.
A través de ‘Pilotem CV’ s'han realitzat projectes pilot innovadors per a desenvolupar itineraris d'inclusió social per a col·lectius específics, i en cada cas s'han aplicat objectius concrets i ben diferenciats per a avaluar-los posteriorment, adaptant-se a les necessitats de cada un d'estos. En la jornada realitzada este dijous, s'ha avaluat la metodologia i els instruments emprats, seguint l'estratègia del Ministeri.
41 projectes
Per àmbit territorial, dels 41 projectes posats en marxa, 12 s'han realitzat a la província d'Alacant; 22, a la de València, i 4, a la de Castelló. Així mateix, un dels projectes s'ha compartit entre Castelló i València, i dos, entre València i Alacant.
La mostra del projecte ha tingut un abast de 1.445 participants, dels quals 854 corresponen a la província de València; 842, a la d'Alacant, i 118, a la de Castelló. Quant a la inversió en el desenvolupament dels programes, s'han destinat 5.082.323 euros per a la província de València; 2.973.935 euros, per a la d'Alacant, i 1.043.096 euros, per a la de Castelló.
Ignacio Grande ha acabat la intervenció agraint a totes les persones assistents l'“encomiable labor realitzada i l'esforç per impulsar un projecte d'estes característiques que pretén establir les bases d'una nova interpretació dels itineraris en inclusió social”. El director general d'Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, Pedro Carceller, ha sigut l'encarregat de clausurar la jornada.
La cita d'este dijous ha reunit els equips tècnics de les entitats del tercer sector de Castelló i València i les persones professionals dels Serveis Socials d'Atenció Primària dels municipis que han col·laborat en el projecte. Per part de la província de Castelló, s'ha comptat amb la participació de l'equip de Borriana i Herbers en una de les taules de debat i amb l'assistència dels professionals de Castelló de la Plana i Onda. Per part de la província de València, s'ha comptat amb la participació dels equips de la ciutat de València i municipis com Aldaia, Gandia, Llombai, Bétera, Torrent, Sueca o l'Eliana.
La jornada s'ha desenvolupat en taules participatives amb entitats com ACCEM; CASDA; ASIEM; ALANNA; AUNA; ASPRONA; ÀMBIT; Càritas Diocesana de València; FAGA; Secretariat Gitano; Amigó; FEVADIS; Novaterra; Marillac; Ràdio ECCA València; CEAR; FISAT; Casal de la Pau; CEPAIM; Comité Antisida CV; Salut i Comunitat Castelló i Creu Roja; entre d'altres.