Organismos

Portales

Novedades

Representación ante la Unión Europea y las Comunidades Autónomas

Atrás La DGRUE i la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea celebren el dia d’Europa

La DGRUE i la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea celebren el dia d’Europa

-El tema central d'esta 23a edició de la jornada Open Doors Day és l'any europeu per al desenrotllament

-Europe Direct València organitza estos dies en la Comunitat activitats de difusió de les possibilitats que oferix la UE en l'àmbit laboral i professional 

(09/05/2015) La Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea participa este dissabte, coincidint amb el Dia d'Europa, en la jornada de portes obertes de les institucions de la UE que té lloc en les seues seus de Brussel•les i Luxemburg. El tema central d'esta 23a edició de jornada de portes obertes és l'any europeu per al desenrotllament.
Les institucions europees radicades en ambdós ciutats obrin les seues portes al públic de 10.00 a 18.00 a fi de celebrar el Dia d'Europa d'una manera didàctica, divertida i festiva amb esdeveniments i activitats per a totes les edats. Es tracta d'una iniciativa a què cada any se sumen més persones i que permet donar a conéixer al públic la UE. Els participants poden assistir a visites, debats, concerts i una gran varietat d'actes.
En concret, l'Oficina de la Comunitat Valenciana habilita un expositor en el Comité de les Regions, per a donar a conéixer la Comunitat, i oferirà una degustació de suc de taronja a fi de promocionar els cítrics valencians.
Les activitats d'enguany inclouen actes com el que celebra el Parlament Europeu, amb un debat sobre la igualtat de gènere i la possibilitat de descobrir el treball de les ONG en el camp del desenrotllament, en una atmosfera alegre i plena de colorit. També el Consell de la Unió Europea i el Consell Europeu obrin les seues portes als ciutadans, la qual cosa permet visitar les sales en què prenen les decisions els caps d'Estat i de Govern dels 28 països de la UE.
Per la seua banda, en la Comissió Europea tots els ciutadans poden descobrir les actuacions concretes i les principals prioritats d'esta institució. Unes altres seus que es poden visitar són també el Tribunal de Comptes Europeu, el Comité de les Regions, el Comité Econòmic i Social o el Defensor del Poble europeu, entre altres.
Així mateix, les activitats del Dia d'Europa també es desenrotllen en els altres territoris de la UE i en tot el món, a través de les delegacions exteriors de la UE que organitzen activitats sobre "Europa en el món", en cooperació amb les ambaixades dels estats membres.
Activitats d'Europe Direct i de la Direcció General de Relacions amb la UE
A la Comunitat Valenciana Europe Direct València i la Direcció General de Relacions amb la Unió Europea organitzen i participen en múltiples actes de celebració, durant els quals s'intensifiquen les activitats de difusió de les possibilitats que oferix la UE en l'àmbit laboral i professional. En este àmbit, esta setmana s'han fet dos xarrades en l'Escola Oficial d'Idiomes de València, sobre les oportunitats d'ocupació a Europa.
Alhora, el pròxim 15 de maig es realitzarà una presentació dirigida als alumnes de Ciències Polítiques de la Universitat de València de la Guia Treballar i Formar-se en la Unió Europea. A això se sumen dos seminaris, els dies 11 i 14, als alumnes de Dret sobre l'activitat de la Generalitat davant de les institucions de la Unió Europea.
Finalment, es participarà el proper dia 15 en les activitats de la Setmana Cultural Europea de l'IES Taquígraf Martí de Xàtiva, i el dia 19 de maig en la fira organitzada per l'Ajuntament del Puig, a les 17.00 hores, amb xarrada sobre Oportunitats d'Ocupació en la Unió Europea.