Organismos

Portales

Novedades

Representación ante la Unión Europea y las Comunidades Autónomas

Atrás El president Fabra reelegit membre de l’Assemblea regional i local euroeuromediterranea (ARLEM)

El president Fabra reelegit membre de l’Assemblea regional i local euroeuromediterranea (ARLEM)

Es reconeix el compromís i l'experiència de la Comunitat en la col•laboració i el diàleg amb els països de la conca mediterrània

El president de la Generalitat Alberto Fabra ha sigut designat novament membre per al mandat de (2015-2017) de l'Assemblea regional i local euromediterrània (ARLEM), el que permetrà participar i influir en els debats i iniciatives que s'estan duent a terme amb els països riberencs i presentar les bones pràctiques i experiències de la Comunitat en este fòrum de cooperació amb una àrea geogràfica i comercial d'especial importància per a la nostra regió.

ARLEM està composta de 80 representants dels estats de la UE  i dels 15 països veïns de la conca mediterrània. El pla de treball per al 2015 inclou la promoció de l'ocupació i el desenrotllament regional i l'agenda urbana sostenible en el Mediterrani, promovent la cooperació i el desenrotllament i estabilització econòmica i social de la conca. Els seus treballs inclouen a més contribuir al diàleg polític de cooperació  de la Unió pel Mediterrani, amb l'objectiu d'impulsar el desenrotllament en els països riberencs i aconseguir solucions conjuntes en àrees com el comerç, l'agricultura, l'ocupació, la propietat intel·lectual i la immigració.

El president Fabra és membre d'ARLEM des de 2013 i en la seua reelecció s'ha tingut en compte el compromís i l'interés de la Comunitat en els països de la conca mediterrània, zona amb què manté uns vincles geogràfics i econòmics de llarga tradició. Així, cal destacar la històrica implicació de la Comunitat a favor de la cooperació en el Mediterrani, la Generalitat ha desenrotllat centres de promoció de negocis per a impulsar la cooperació econòmica i comercial, en col·laboració amb MEDVALENCIA i IVACE internacional al Marroc, Tunis i Algèria.

 

En l'actualitat, la  Comunitat és l'antena per al Mediterrani Occidental del Programa de Veïnat de la Unió Europea, que impulsa i finança la cooperació entre els actors econòmics i socials d'ambdós riberes del Mediterrani i lidera el Grup de Treball Aigua de la Comissió Intermediterrània. A més, la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) es troba actualment involucrada en projectes concernents a la ribera sud del Mediterrani, i ha de destacar-se així mateix la delegació institucional i empresarial a Algèria que, encapçalada pel mateix president Fabra, va tindre lloc en juliol de 2013, amb l'objectiu de promocionar i buscar noves oportunitats per al els sectors productius de la Comunitat Valenciana.  

 

D'altra banda, la ciutat d'Alacant alberga la Casa del Mediterrani, seu de fòrums i altres iniciatives diplomàtiques del Govern espanyol amb els països riberencs, amb el suport de la Generalitat.