T'interessa

Noticias

Ves enrere Sanitat publica en la Plataforma de Contractació l’adjudicació per 13,5 milions d’euros de cinc equips de cirurgia robòtica

Sanitat publica en la Plataforma de Contractació l’adjudicació per 13,5 milions d’euros de cinc equips de cirurgia robòtica

  • Aniran a parar als hospitals Clínic de València, Doctor Peset, Arnau de Vilanova, General Universitari d’Elx i l’Hospital Universitari d’Alzira
  • La cirurgia robòtica facilita més precisió i llibertat de moviment enfront de la cirurgia laparoscòpica tradicional
  • Es tracta d’una cirurgia menys invasiva que la tradicional, que permet acurtar el temps de recuperació de la persona operada

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la Plataforma de Contractació l’adjudicació, per un import de 13.521.750 euros, del subministrament i el servei de manteniment de cinc equips de cirurgia robòtica destinats a l’Hospital Clínic Universitari de València, l’Hospital Universitari Doctor Peset, l’Arnau de Vilanova, el General Universitari d’Elx i l’Hospital Universitari d’Alzira.

La incorporació d’aquests cinc equips de cirurgia robòtica nous amplia la xarxa posada en marxa ja en quatre hospitals més: Consorci Hospital Provincial de València, Hospital Universitari i Politècnic La Fe, Doctor Balmis i Hospital General de Castelló.

L’equipament es compon de consola quirúrgica amb tecnologia 3D HD per a una visió immersiva tridimensional, almenys quatre braços robòtics i torre de visió. Aquesta adquisició permet realitzar cirurgies mínimament invasives, la qual cosa contribueix a millorar la recuperació del pacient, i s’empra en urologia, ginecologia, cirurgia general, toràcica, maxil·lofacial, pediàtrica i otorrinolaringologia.

A més, redueix el temps de convalescència de la persona intervinguda, proporciona millors resultats funcionals i redueix la pèrdua sanguínia. Això influeix a disminuir l’estada hospitalària dels i les pacients, els quals es poden reincorporar a les seues activitats normals en un lapse inferior de temps.

Aquest sistema de cirurgia robòtica aporta també avantatges per al professional sanitari, ja que permet augmentar la precisió en els moviments i atorga més llibertat de moviment que en una cirurgia laparoscòpica tradicional, la qual cosa fa que siga més fàcil fer les sutures i nugar-les. Això redunda en una reducció de la taxa de conversió a cirurgia oberta amb la tècnica robòtica en comparació amb la laparoscòpia convencional.

Amb aquest objectiu, l’equip humà encarregat de la cirurgia robòtica rep formació pràctica i teòrica per al maneig correcte i el màxim rendiment dels aparells.

En la mateixa línia, la Comunitat Valenciana ha creat un comité expert en cirurgia robòtica que s’encarrega de decidir en quines especialitats s’incorpora a la cartera de serveis, definir protocols i garantir que qualsevol persona que la necessite tinga accés a aquesta modalitat quirúrgica amb independència d’on residisca.

Aquesta xarxa de cirurgia robòtica s’ha teixit a la Comunitat Valenciana amb finançament de fons de la Unió Europea, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència.