T'interessa

Noticias

Ves enrere El Consell amplia fins a setembre de 2023 l'execució de 42 projectes d'itineraris innovadors d'inserció sociolaboral

El Consell amplia fins a setembre de 2023 l'execució de 42 projectes d'itineraris innovadors d'inserció sociolaboral

  • El Ple aprova la modificació del decret de bases reguladores i concessió d'ajudes per 9,3 milions d'euros a entitats del tercer sector
  • Aquestes subvencions s'emmarquen dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència

El Ple del Consell ha aprovat la modificació del decret de bases reguladores i la concessió d'ajudes a entitats del tercer sector, de manera que s'amplia fins a setembre de 2023 el termini per a executar 42 projectes d'itineraris innovadors per a la inclusió social en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, per als quals es destinen 9,3 milions d'euros.

Aquests projectes estan impulsats per 32 entitats, entre les quals hi ha Creu Roja, Càritas, Fundació Amigó, Novaterra, Fundació Secretariat Gitano, Associació Alanna, ASIEM, ASPRONA, APG Arakerando, ACCEM o CEPAIM, entre altres.

Aquestes ajudes tenen l'objectiu de subvencionar projectes pilot innovadors d'inserció sociolaboral consistents en itineraris d'inclusió social per a, posteriorment, avaluar-los.

Aquest estudi contribueix a la generació de coneixement de la política d'inclusió de manera que la Secretaria General d'Objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social puga adoptar les polítiques d'inclusió necessàries per a millorar la taxa d'accés a la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) i a l'Ingrés Mínim Vital (IMV), perquè s'incremente, d'aquesta manera, l'efectivitat d'aquests.

Per aquest motiu, els treballs consisteixen a diagnosticar la situació de partida dels grups de control i tractament, i dissenyar la metodologia d'intervenció en itineraris.

Així mateix, es forma, en la metodologia d'intervenció, els professionals que hi intervenen i s'implementa la metodologia d'intervenció d'itineraris, a més d'avaluar els resultats dels itineraris i transmetre les bones pràctiques.

Les entitats beneficiàries han d'aportar una metodologia pròpia d'intervenció en el grup de control, mentre que la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives aporta la metodologia que cal implementar en el grup de tractament, de manera que les persones professionals que hi intervinguen seran formades per al desenvolupament d'aquesta metodologia.