Organismes

Portals

Novetats

Relacions amb la UE i l'Estat

Ves enrere La Generalitat planteja a Brussel•les el pla de treball per a traslladar la veu de les regions al desenvolupament del sector automobilístic europeu

La Generalitat planteja a Brussel•les el pla de treball per a traslladar la veu de les regions al desenvolupament del sector automobilístic europeu

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha presidit hui la reunió de l'Intergrup sobre el Futur en la Indústria de l'Automòbil en el Comité de les regions i ha plantejat als distints membres el pla de treball 2016-17, per a continuar col•laborant de cara a augmentar tant la competitivitat com la contribució a la sostenibilitat ambiental del sector de l'automoció en les regions europees.

"Treballem per a projectar les necessitats, interessos i punts de vista de les regions en el desenvolupament del sector automobilístic europeu", explica Cebrián, "traslladant els resultats dels treballs d'este Intergrup al grup d'experts d'Alt Nivell GEAR 2030, del que la Generalitat forma part en representació de 40 regions europees". Este grup va ser creat per la Comissió Europea per a abordar els principals reptes que afectaran el sector automobilístic en les pròximes dècades.

En este sentit, Cebrián s'ha referit també als avanços tecnològics per a reduir l'impacte ambiental de les emissions de gasos per a aconseguir vehicles més eficients energèticament i més segurs, així com a la progressiva i necessària adaptació d'este als requeriments de la mobilitat intel•ligent.
 

Esta sessió ha sigut la primera des que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va ser triat per a presidir les activitats de l'Intergrup. La consellera ha assegurat que des d'este "treballaran per a enfortir este sector i fer-ho més competitivament i ambientalment sostenible" i ha animat a tots els seus membres a "avançar en una mateixa direcció per a superar els reptes de futur que planteja la indústria automobilística".

Durant la reunió s'han triat els tres vicepresidents de l'Integrupo. A més, en la sessió ha participat Gwenole Cozigou, director de Transformació Industrial i Cadenes de Valor Avançades de la Comissió Europea i responsable del grup d'experts en Automoció GEAR 2030.

Cebrián ha subratllat que la indústria de l'automòbil és "de vital importància" per als valencians, junt amb el sector agroalimentari i el ceràmic, ja que "dona treball a 13.000 persones i aporta uns 7.000 milions d'euros al nostre PIB regional". La consellera hi ha assenyalat la importància que té la culminació del corredor ferroviari mediterrani i la millora de les infraestructures portuàries per a la competitivitat del sector automobilístic, per a la producció i per a les exportacions.

També s'ha referit a les empreses assentades en la Comunitat Valenciana i en particular a Ford, que ha posat en marxa una nova terminal en el port de València i el president del qual, José Manuel Machado, s'ha reunit recentment amb Ximo Puig, per a tractar temes relatius a esta indústria i postures comunes.

L'Intergrup sobre el Futur de la Indústria de l'Automòbil en els nostres Territoris està format per representants d'aproximadament 40 regions i municipis europeus. El seu objectiu és dialogar i intercanviar experiències en matèria d'indústria de l'automòbil i el seu impacte en el desenvolupament territorial.

La consellera d'Agricultura i Medi Ambient romandrà dos dies a Brussel•les. Darrere de la reunió de l'Intergrup ha assistit al ple del Comité de les regions, per delegació del president de la Generalitat. Esta vesprada té previst reunir-se amb Íñigo Ascasibar, conseller de Medi Ambient de la Representació Permanent d'Espanya davant de la UE. Demà mantindrà una trobada semblant amb la consellera d'Agricultura, Alicia Villauriz, i posteriorment es reunirà amb el director general adjunt d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió per a, entre altres coses, presentar-li el Pla de Producció Ecològica de la Comunitat Valenciana.