T'interessa

Què és? En què consisteix?

Què és? En què consisteix?

Al novembre de 2020, el President Ximo Puig va presentar la proposta de l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació, document de treball, la versió definitiva del qual s'està actualitzant en aquests moments, i que després de finalitzar aquesta fase, serà elevat al Consell per a la seua aprovació.

El document de treball presentat consisteix en un conjunt de projectes i mesures dissenyats per a donar resposta al desafiament econòmic, social i sanitari que ha suposat la pandèmia de Covid-19, establint un camí propi per a atendre les singularitats, necessitats i aspiracions de la Comunitat Valenciana.

Des del primer moment de la pandèmia, la Generalitat ha fomentat el diàleg i impulsat acords socials, institucionals i polítics per a compartir el reconeixement dels problemes i el full de ruta a recórrer per a buscar solucions: Acord social Alcem-nos (juliol 2020), Acord institucional Alcem-nos . Gràcies a això, en aquest moment es disposa d'acords interns molt rellevants, als quals s'uneixen les polítiques de recuperació que en aquests mesos han dissenyat la Unió Europea (Instrument de Recuperació de la Unió Europea) i el Govern espanyol (Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència)

Aprofitar la recuperació per a impulsar canvis estructurals postergats, és l'estratègia que ha anat madurant la Comunitat Valenciana en aquests mesos i que s'ha articulat a través del document de treball presentat al novembre.  Per a convergir en prosperitat i serveis amb la resta dels territoris, no sols necessitem recuperar el creixement, sinó modernitzar el teixit productiu valencià i el sector públic.

El repte és doble: proposar projectes i actuacions sòlides que reunisquen els requisits per a resultar elegibles i captar el major volum de recursos possibles mobilitzats per la Unió Europea i el Govern d'Espanya, i executar aquests projectes de maneres eficaç i profitosa per a créixer de manera sostenible.