T'interessa

Noticias

Ves enrere Ximo Puig avança la voluntat de convertir la compra pública en el 'gran instrument tractor' de la innovació a la Comunitat Valenciana

Ximo Puig avança la voluntat de convertir la compra pública en el 'gran instrument tractor' de la innovació a la Comunitat Valenciana

  • La Generalitat adquirirà serveis innovadors i els posarà a disposició d'institucions i empreses valencianes
  • El president ha participat en el fòrum 'Horitzó Next Generation EU: transformació i competitivitat en el teixit productiu', organitzat per 'El Confidencial'

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat la voluntat del Consell de convertir la compra pública en el "gran instrument tractor de la innovació". Tal com ha explicat, l'Administració autonòmica vol actuar de "catalitzadora" en adquirir serveis innovadors i posar-los a disposició d'institucions i empreses valencianes.

En aquest sentit, ha subratllat que aquesta "compra catalítica" d'innovació es posarà en marxa a partir del 2022, i ha precisat que la mateixa Agència Valenciana de la Innovació ja està comprant innovació al sector privat per a usar-la en la Generalitat.

Així ho ha expressat en l'obertura del fòrum 'Horitzó Next Generation EU: transformació i competitivitat en el teixit productiu', organitzat per 'El Confidencial', que s'ha celebrat a Alacant i al qual també ha assistit la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Puig ha recordat que el compromís de la Generalitat per transformar el model productiu valencià ve d'anys arrere i, en aquest sentit, ha recordat que l'any 2016 es van començar a dissenyar les pautes per a apostar per la innovació.

Com ha subratllat, aquest camí iniciat fa uns anys ha situat la Comunitat Valenciana en la posició número 29 en el rànquing europeu d'innovació i, actualment, és la segona comunitat espanyola que més ha avançat en aquest camp.

En aquest procés de transformació el president assegura que hi ha l'oportunitat d'accelerar la innovació "sense deixar arrere cap empresa" i que, per a això, l'estructura productiva ha d'assumir el repte per a aconseguir que "la democratització econòmica" siga una realitat.

Fons europeus

Així mateix, el president s'ha referit als fons europeus com "el múscul per a accelerar la transició cap al sostenible i el digital", alhora que ha destacat la necessitat d'apostar pels recursos humans qualificats i per la modernització de l'Administració per a poder canalitzar aquesta transformació.

Així, Ximo Puig ha destacat que la Generalitat invertirà, fins a l'any 2025, un total de 1.000 milions d'euros per a digitalitzar l'Administració i ha posat de manifest l'aposta per atraure i generar talent d'excel·lència per a transferir-lo a les pimes valencianes, com ja es va fent des de l'any 2017 amb el programa Gent-7, al qual s'han sumat altres iniciatives com ValER i Investigue.

El cap de l'executiu valencià ha subratllat també la necessitat que les pimes perden la por d'invertir en innovació i derroquen prejudicis, perquè, per a guanyar en competitivitat, és necessari apostar per la innovació i fomentar aliances publicoprivades entre la Generalitat i les empreses, així com entre elles mateixes.