T'interessa

Noticias

Ves enrere Ximo Puig anuncia un pla d'ajudes dotat amb 16,4 milions d'euros per a la transició cap a la mobilitat sostenible del sector del transport de mercaderies per carretera

Ximo Puig anuncia un pla d'ajudes dotat amb 16,4 milions d'euros per a la transició cap a la mobilitat sostenible del sector del transport de mercaderies per carretera

  • Destaca que s'impulsarà la Formació Professional vinculada amb el transport per a formar nous professionals
  • El president de la Generalitat ha visitat les instal·lacions de l'empresa valenciana Grupo Mazo a Tenerife
  • L'empresa de transport refrigerat, que celebra el seu 50é aniversari, és una de les tres companyies de transport més importants d'Espanya


 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un pla d'ajudes dotat amb 16,4 milions d'euros per a donar suport a la transició cap a la mobilitat sostenible del sector del transport de mercaderies per carretera.

Ximo Puig ha fet aquest anunci durant la seua visita a les instal·lacions de l'empresa valenciana de transport refrigerat Grupo Mazo, a Tenerife, en la qual ha estat acompanyat pel delegat territorial del grup empresarial, Emilio Govantes.

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, està ultimant el pla d'ajudes que es publicarà durant aquest semestre i que constitueix una de les línies del Mecanisme de recuperació i resiliència del Next Generation EU.

En el transcurs de la visita, el cap del Consell ha explicat que les ajudes contribuiran a fer realitat la transició sostenible d'un sector "estratègic per a l'economia de la Comunitat Valenciana", i ha mostrat la seua confiança que el sector puga superar les dificultats que està passant, especialment per l'alça del preu del combustible.

D'altra banda, ha assegurat que també s'impulsarà la Formació Professional vinculada amb el transport per a formar nous professionals que atenguen un sector "imprescindible per a la mobilitat", atesa la falta de personal en aquest àmbit.

Pel que fa al Grupo Mazo, ha destacat la seua importància en el sector a Espanya, així com la capacitat que té per a interpretar la "intermodalitat del transport", cosa que ha permés que siga una "peça clau en la logística entre Canàries i la Península". El president ha realitzat un recorregut per l'oficina des d'on opera l'empresa a Santa Cruz de Tenerife i ha presenciat els treballs de càrrega dels vaixells amb els camions del parc mòbil de la companyia.

Grupo Mazo és una empresa familiar de transport refrigerat d'Alzira, que compta amb delegacions a Tenerife, Las Palmas i La Palma, entre altres ciutats espanyoles. Enguany celebra el 50é aniversari de la seua constitució com a empresa, però compta amb una trajectòria de més de 80 anys en el sector.

Actualment destaca per la innovació i la qualitat del seu servei de transport de mercaderies a escala nacional i per tota la Unió Europea, i compta amb una flota pròpia de més de 1.000 camions, una plantilla de 600 persones i més de 700 clients.

Està especialitzada en el transport marítim, sobretot entre la Península i les Illes Canàries i Balears, i combina, a més, la carretera amb el vaixell i el ferrocarril, per a assolir rutes més eficients i més sostenibles.