T'interessa

Noticias

Ves enrere Ximo Puig anuncia la convocatòria de la comissió bilateral Govern d'Espanya-Generalitat per a definir el pla d'inversions que oferisca una solució integral a l'Albufera

Ximo Puig anuncia la convocatòria de la comissió bilateral Govern d'Espanya-Generalitat per a definir el pla d'inversions que oferisca una solució integral a l'Albufera

  • El president de la Generalitat ha participat en el fòrum 'Somos futuro' de Las Provincias, en el qual ha assegurat que la millora de la productivitat empresarial i de les rendes de les persones treballadores constitueixen una prioritat
  • Assenyala que els fons europeus contribuiran a millorar la reindustrialització, la innovació i l'eficiència pública
  • Insta a "aquells que de veritat creguen en Espanya" a demostrar-ho "amb lleialtat", donant suport a la reforma del finançament autonòmic
  • Reitera el propòsit del Consell d'"accelerar la transició cap a la igualtat real" i potenciar la justícia social

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la convocatòria, aquesta mateixa setmana, de la comissió bilateral Govern d'Espanya-Generalitat per a definir el pla d'inversions que permeta donar una solució integral a l'albufera.

Així ho ha assegurat en la seua intervenció en el debat 'El futur de la Comunitat Valenciana', organitzat pel fòrum 'Somos futuro' de Las Provincias, en el qual ha explicat els principals reptes de futur a què s'enfronta la Comunitat Valenciana.

Respecte de l'aposta per la sostenibilitat ambiental, el president ha destacat el Pacte Verd per a garantir el futur de l'albufera com una de les principals apostes del Consell, per la qual cosa ha considerat necessari convocar la comissió bilateral que establirà les línies estratègiques en matèria d'inversió en aquesta zona de gran valor ambiental.

En aquest sentit, ha destacat que l'emergència climàtica és global, "però tenim una exigència local" i l'albufera "és una prioritat". També ha qualificat de prioritat "garantir que l'aigua siga per sempre un instrument de progrés i un actiu mediambiental".

Millora de l'ocupació

En el transcurs de l'acte, el cap del Consell s'ha referit a la millora de la qualitat del treball, la reforma del sistema de salut, la reindustrialització i innovació, un finançament just i potenciar la justícia social com a objectius prioritaris per a la que ha considerat com una "dècada d'oportunitats", gràcies a l'arribada dels fons europeus, i ha reivindicat "respecte" per a aconseguir "enteniment, igualtat i progrés".

Ximo Puig ha assegurat que l'ocupació, la millora de la productivitat empresarial i de les rendes de les persones treballadores constitueixen una prioritat i que, després dels avanços obtinguts, com l'augment del salari mínim i amb la reforma laboral en embrió, l'objectiu és "avançar en qualitat del treball i consolidar aquesta progressió històrica".

Així mateix, ha valorat que la Comunitat Valenciana haja començat 2022 amb 2.020.000 persones ocupades, la qual cosa suposa un rècord històric de treballadors, malgrat la pandèmia.

Reforma del sistema de salut

D'altra banda, ha destacat la necessitat d'abordar una "gran reforma del sistema de salut valencià", amb especial incidència en atenció primària, salut pública i salut mental, i ha assegurat que cal una "actualització, vigorització i millora de l'eficàcia del model", especialment després de la constatació del "valor extraordinari" del sistema públic de salut durant la pandèmia, ha manifestat.

En aquest mateix àmbit, ha insistit en la necessitat de continuar apostant per la vacunació i la prevenció contra el coronavirus per a contribuir al fet que la pandèmia es transforme en una "endèmia tolerable" amb què siga possible conviure amb normalitat.

Impuls dels PERTE

Durant la seua intervenció també ha assenyalat la reindustrialització, la innovació i millorar l'eficiència pública com a objectius decisius per a aquesta dècada, per a la qual cosa la Comunitat Valenciana podrà comptar amb fons europeus per mitjà dels projectes estratègics per a la recuperació i transformació (PERTE).

De la mateixa manera, ha assenyalat la necessitat d'apostar, amb els fons europeus, per la nova Formació Professional, a fi de "reforçar les oportunitats laborals per a la joventut", ha indicat.

Finançament autonòmic i justícia social

El cap del Consell ha recordat que aconseguir un finançament autonòmic just constitueix una prioritat per al Consell que implica arribar a un acord entre tots els partits i les 17 comunitats autònomes, i ha instat a "aquells que de veritat creguen en Espanya" a demostrar-ho "amb lleialtat", donant suport a la reforma del finançament.

D'altra banda, el president ha advocat per preservar la seguretat jurídica i l'estabilitat política que ha aconseguit la Comunitat Valenciana en els últims anys per a continuar atraient inversions.

Finalment, ha reiterat el propòsit del Consell d'"accelerar la transició cap a la igualtat real", per a posar fi a la violència masclista, abolir la prostitució i aconseguir una igualtat d'oportunitats efectiva entre homes i dones; i ha mostrat la seua convicció que, per a aconseguir el progrés, és necessari reduir la desigualtat i potenciar la justícia social, en forma de "més beques, més llei de la dependència i millors ajudes per a qui les necessita", ha conclòs.