T'interessa

Noticias

Ves enrere Habitatge inicia en breu la demolició de l'antic grup d'habitatge públic plaça de la Ribera d'Alzira

Habitatge inicia en breu la demolició de l'antic grup d'habitatge públic plaça de la Ribera d'Alzira

  • Els informes tècnics demostraven que el bloc de cases no era recuperable
  • La Conselleria preveu desenvolupar en el grup un projecte de rehabilitació d'elements comuns de la resta dels immobles

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), té previst iniciar este de mes de gener les obres de demolició del bloc 2 de huit habitatges del grup d'habitatge públic plaça de la Ribera, 2 d'Alzira.

Es tracta d'un grup de promoció pública format per huit blocs de quatre altures que alberguen un total de 60 habitatges i cinc locals, en el qual la Conselleria té programada una actuació de rehabilitació i regeneració urbana que afectarà tant els edificis com els espais lliures del grup, amb la finalitat de millorar els elements comuns i la urbanització de l'entorn.

Dins d'estes actuacions es troba la demolició d'un dels blocs del grup, el denominat bloc 2, que presenta en l'actualitat un estat molt deficient de conservació.

L'equip redactor del projecte de rehabilitació va determinar que les reparacions necessàries per a retornar a l'edifici les condicions mínimes d'habitabilitat, funcionalitat i salubritat suposen un cost molt elevat, superior al 50 % del valor construït de l'edificació de nova planta. Davant d'esta situació, es va decidir que la millor alternativa era la demolició integral de l'edifici ja que, a més, permetrà una major obertura de l'espai i una millor integració urbana del grup.

Les obres de demolició han sigut adjudicades a l'empresa Construcciones y Desmontes Ribera Navarra per un import de 76.209 euros (impostos inclosos).

El 29 de novembre la Junta de Govern d'Alzira atorgava la llicència per a poder derrocar este edifici, per la qual cosa després de les festes de Nadal l'empresa iniciarà els treballs inicials que comprenen la tanca perimetral, senyalització de l'obra, instal·lació de mitjans auxiliars fixos i revisió d'instal·lacions, per a continuar amb la retirada de fems, mobiliari i estris acumulats a l'interior de l'edifici.

Les obres de demolició tenen un termini total previst de tres mesos. A mitjan mes de gener és quan es preveu iniciar els treballs de demolició de l'estructura amb maquinària de demolició. Atés que els treballs de demolició poden ser realitzats de moltes diverses formes segons les tècniques d'execució emprades pel contractista, estes tècniques seran les que determinaran els terminis.

Projecte de rehabilitació

El projecte de rehabilitació d'elements comuns de la resta dels immobles del grup suposarà l'adequació dels vestíbuls i elements comuns, així com les instal·lacions dels subministraments. També es repararan façanes i cobertes, i es renovarà la xarxa de sanejament. Els treballs també inclouran la millora de l'accessibilitat, l'enllumenat i la reparació dels habitatges buits recuperats en el grup.

Inicialment, esta actuació comptava amb un pressupost estimat d'1.452.000 euros, encara que l'arribada dels fons europeus Next Generation suposarà un increment de més d'un milió d'euros i s'incorporaran actuacions de millora d'eficiència energètica dels edificis.