T'interessa

Noticias

Ves enrere Habitatge estudia la posada en marxa a València d'una comunitat energètica mitjançant un projecte innovador d'habitatges de lloguer assequible

Habitatge estudia la posada en marxa a València d'una comunitat energètica mitjançant un projecte innovador d'habitatges de lloguer assequible

  • Segons la directora general d’Habitatge, des de la Conselleria es continuaran “impulsant les comunitats energètiques i l’autoconsum”, ja que són l’“eix de la transició energètica justa”
  • La plataforma Plaza Energía pretén donar resposta a la ciutadania sobre els principals dubtes d’autoconsum en habitatges

La directora general d’Habitatge, Ana Caballer, ha anunciat l’estudi per a la posada en marxa d’“una nova comunitat energètica a través de la promoció del projecte pilot innovador d’habitatges per a lloguer assequible situat al carrer de Joaquim Ballester, a València”.

Segons ha manifestat Caballer, des de la Conselleria “es continuaran impulsant les comunitats energètiques i l’autoconsum d’energia fotovoltaica a la Comunitat Valenciana, ja que són l’eix de la transició energètica justa”.

Així mateix, hi ha afegit “el benefici social i ambiental” que generen, a més d’“un retorn econòmic que es reinvertix un 100 % en eixa comunitat energètica”, per la qual cosa l’impacte a la localitat és “directe i recurrent”, tant per a les empreses com per a la ciutadania.

El pla Plaza Energía, que impulsa conjuntament la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, a través de la Direcció General d’Habitatge, i Avaesen, està destinat a promoure l’autoconsum en les llars i informar-hi.

Plataforma Plaza Energía

La plataforma Plaza Energíacreada conjuntament per la Conselleria i Avaesen, connecta els ciutadans i ciutadanes amb empreses en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

La pàgina d’internet pretén oferir respostes sobre els principals dubtes d’autoconsum en habitatges. En esta web hi ha un servici destinat per a resoldre possibles dubtes (instal·lació de plaques, acceleradora, projectes, etc.).

A més, disposa d’un apartat on els ciutadans poden sol·licitar pressupost i obtindre posteriorment resposta de diverses companyies especialitzades sobre instal·lacions d’autoconsum en llars.

El portal també conté un accés al mapa interactiu de comunitats energètiques locals, que permet realitzar una cerca per a conéixer les diverses comunitats energètiques locals (CEL) que es troben prop de la població del lloc de residència de la persona interessada, adherir-s’hi o sol·licitar començar-ne una.

Dades d’autoconsum a la Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana, el 87,41 % de l’autoconsum prové de residències particulars, la qual cosa equival a més de 60.000 instal·lacions, concretament 62.786 totalitzades. En termes de potència, es traduïx en 300 MW, cosa que suposa un estalvi anual de 54.000 tones de CO₂.

Pel que fa a les xifres registrades, la directora general d’Habitatge ha assenyalat que este notable augment de l’autoconsum “es deu, en gran manera, a les subvencions directes provinents dels Fons Next Generation i al ferm compromís de la Direcció General d’Habitatge per impulsar iniciatives d’esta naturalesa”.

Igualment, Ana Caballer ha comentat l’“apogeu important” que hi ha hagut de les comunitats energètiques locals, que es traduïx en més de 120 comunitats constituïdes a la Comunitat Valenciana, 14 posades en marxa i 43 que esperen obtindre l’aprovació de la companyia distribuïdora per a començar a funcionar.