Noticias

Ves enrere Transició Ecològica sol·licitarà 500 milions dels fons Next GenerationEU per a implementar la ruta valenciana del biogàs

Transició Ecològica sol·licitarà 500 milions dels fons Next GenerationEU per a implementar la ruta valenciana del biogàs

  • La Conselleria que dirigeix Mireia Mollà presentarà dijous que ve a València el pla per a la producció massiva de biogàs

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica sol·licitarà 500 milions d’euros dels fons Next GenerationEU per a implementar la ruta valenciana del biogàs.

El pla que presentarà la consellera Mireia Mollà dijous que ve a València, pretén impulsar la producció massiva de biogàs de manera que s’utilitze el potencial dels residus sòlids urbans, els residus de les depuradores i els de les instal·lacions agroalimentàries, la qual cosa permetrà també avançar en l’economia circular.

Actualment, a Europa es produeixen uns 191 TWh/any, mentre que a Espanya la xifra està en 2,74 TWh/any. Això implica que la Comunitat Valenciana ha d’accelerar-ne la implantació per a complir amb els compromisos que li corresponen.

La Comunitat Valenciana produeix actualment 0,26 TWh/any i l’objectiu és produir 2,34 TWh/any en 2030, fet que multiplicaria per nou la producció actual.

La proposta de la Conselleria arriba en un context d’elevat encariment del gas i, per tant, clau per al desenvolupament econòmic sostenible i la sobirania energètica, d’especial interés, a més, per a la indústria electrointesiva.