T'interessa

Noticias

Ves enrere Transició Ecològica resol prop de 3.000 expedients d’ajudes a l’autoconsum per valor de 13,7 milions d’euros

Transició Ecològica resol prop de 3.000 expedients d’ajudes a l’autoconsum per valor de 13,7 milions d’euros

  • L’impuls del Consell a aquestes ajudes suposa la instal·lació de 17,3 MW de potència i 5,8 MWh de capacitat d’emmagatzematge

La Conselleria de Transició Ecològica ha resolt fins ara prop de 3.000 expedients d’autoconsum per valor de 13,77 milions d’euros, de les ajudes destinades a finançar inversions en instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable, en el sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector amb emmagatzematge o sense, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

El termini continuarà obert fins al 31 de desembre d’enguany i la Conselleria continuarà resolent expedients fins a esgotar crèdits. La convocatòria pot consultar-se en el Diari Oficial de la Generalitat.

De la inversió total de 13,77 milions d’euros, 11,17 milions es destinen a plaques solars, i 2,60 milions, a bateries. Amb això s’han instal·lat 17,3 megawatts (MW) de potència i 5,8 MWh de capacitat d’emmagatzematge. Si es col·locaren totes aquestes plaques solars juntes sobre el sòl, ocuparien una superfície de 35 hectàrees, aproximadament.

Per a la consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, aquestes dades evidencien “l’aposta per la transició ecològica justa de la ciutadania valenciana i del Consell en una conselleria que s’ha bolcat per a tramitar amb agilitat aquests expedients perquè al més prompte possible tinguem aquesta energia verda en totes les llars” de la Comunitat Valenciana.

A més, Isaura Navarro ha afegit que, d’aquesta manera, “s’aposta també per un estalvi en les butxaques de cadascuna de les persones que s’han decidit per aquesta energia verda: estalviem la contaminació al medi ambient i estalviem els diners que costa ara la llum; per això, és un esforç recompensat i una aposta per la sostenibilitat del Consell i la ciutadania valenciana”.

Així mateix, el director general de Transició Ecològica, Enric Juan, ha destacat que “és l’aposta inversora més gran que s’ha fet mai des d’aquesta Conselleria per a contribuir a la descarbonització de l’energia i a la transició ecològica, i té com a protagonistes els xicotets consumidors, és a dir la ciutadania”.

Igualment, Juan ha afegit que les ajudes aporten fins a un 40 % del cost real de la instal·lació, per la qual cosa resulta un programa realment incentivador, perquè, a més, els beneficiaris no han d’avançar els diners per disposar de 18 mesos per a fer la instal·lació des que se’ls resol favorablement.

Amb això, “contribuïm al foment d’energies netes sense necessitat d’ocupar nous espais, sinó aprofitant construccions existents i, per tant, sense afectar el territori ni el medi natural”, ha conclòs el director general de Transició Ecològica.