Noticias

Ves enrere Transició Ecològica adjudica 20,8 milions d'euros per a recollides separades de bioresidus i compostatge comunitari

Transició Ecològica adjudica 20,8 milions d'euros per a recollides separades de bioresidus i compostatge comunitari

  •  Pròximament concedirà 22 milions d'euros de fons de reconstrucció per a la millora de les plantes de tractament de bioresidus i instal·lacions industrials de residus tèxtils
  • En el marc dels fons del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (Next Generation-EU)

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha adjudicat un total de 20,8 milions d'euros de les ajudes per a recollides separades de bioresidus i compostatge comunitari.

Amb aquests fons, procedents del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR), del fons europeu Next Generation-EU, per a recollides separades de bioresidus ​​​​​​​d'alta eficiència, es busca accelerar la implantació de nous models de recollides separades de bioresidus, com la recollida porta a porta o els contenidors informatitzats.

En els pròxims dies es comunicarà als ajuntaments i entitats locals de recollida l'assignació rebuda, sobre la qual la Conselleria ha aconseguit assignar el 100 % dels fons.

Per províncies, la part major de les ajudes recaurà en municipis i entitats locals de la província d'Alacant, ja que també són les entitats que més imports han sol·licitat i que més s'han bolcat en aquesta primera convocatòria, amb un 47 % de l'import total de la convocatòria. El 41,7 % és per a entitats de la província de València i l’11,16 %, per a entitats de la província de Castelló.

Pròximament, es concediran les ajudes de fons de reconstrucció per a la millora de les plantes de tractament de bioresidus i instal·lacions industrials de residus tèxtils per un import de quasi 22 milions d'euros. Es notificaran també d'ací a molt poques setmanes.

La Comunitat Valenciana disposa de 19 milions d'euros addicionals de fons de reconstrucció que pretén convocar en els pròxims mesos per a les mateixes finalitats.