T'interessa

Noticias

Ves enrere Sanitat administra més d'un milió de dosis de la vacuna contra la grip i més de 750.000 dosis contra la COVID-19

Sanitat administra més d'un milió de dosis de la vacuna contra la grip i més de 750.000 dosis contra la COVID-19

  • La directora general de Salut Pública anima a la població a vacunar-se, amb motiu de l'ascens de l'onada epidèmica anual i la baixada de les temperatures
  • De la vacuna contra la grip, se n'han administrat 376.656 a Alacant, 115.008 a Castelló i 524.063 a València

La Conselleria de Sanitat ha administrat 1.015.727 dosis de la vacuna contra la grip des que va començar la campanya de vacunació el 16 d’octubre passat. Així mateix, s’han administrat fins ara 756.369 dosis de la vacuna contra la COVID-19 i més de 25.000 dosis contra el virus respiratori sincicial (VRS).

La directora general de Salut Pública, Ruth Usó, ha insistit en la importància de la vacunació contra la grip i la COVID-19 davant de la baixada de les temperatures. Segons ha explicat, “estem davant d’una situació d’ascens de l’onada epidèmica anual dels virus respiratoris aguts des del mes d’octubre, encara que no s’ha arribat al pic de l’onada, per la qual cosa és important vacunar-se per a previndre els contagis”.

Per això, ha insistit que “la vacuna és la millor manera de protegir-nos enfront d’estos virus i evitar possibles complicacions. A més, hem de protegir les persones que tenim al nostre voltant, sobretot en els casos de persones vulnerables o amb patologies cròniques”.

De fet, segons ha indicat la directora general, “encara que actualment ja s’han administrat a la Comunitat Valenciana més d’un milió de dosis de la vacuna contra la grip, hem de continuar vacunant-nos. També per motius epidemiològics, és a dir, per a controlar la tendència d’esta corba epidèmica actual i per a previndre una possible segona corba, que sol aparéixer el mes de febrer”.

En este sentit, la directora general ha recordat que “des del 4 de desembre passat la vacunació està oberta a tota la població, per la qual cosa totes les persones poden sol·licitar cita al centre de salut corresponent per a vacunar-se”.

Quant a la vacunació de grip per províncies, del total de dosis administrades, en corresponen 376.656 a la província d’Alacant, 115.008 dosis són de la província de Castelló i 524.063 de València.

Així mateix, quant a la vacuna contra la COVID-19, per províncies, s’han administrat 283.847 dosis a la província d’Alacant, 84.705 dosis a Castelló i 387.817 a València. Esta vacuna, subministrada pel Ministeri de Sanitat, ha sigut finançada per la UE, a través de l’instrument REACT-EU del Fons de Recuperació Next Generation EU.

Finalment, de la vacuna en menors contra el virus respiratori sincicial s’han administrat a la Comunitat Valenciana més de 25.000 dosis. Esta vacuna s’administra als centres de salut i a les maternitats dels hospitals, i en estos moments s’ha superat el 90 % de la cobertura.

Cobertura en grip per grups de risc

Quant a la cobertura per grups de risc, cal destacar que en persones vacunades en centres sociosanitaris la cobertura aconseguida de la vacuna de la grip és del 89,04 %.

D’altra banda, en el grup de persones de més de 60 anys, la cobertura que s’ha obtingut contra la grip fins ara és del 51,61 % en persones de més de 60 anys, i en les de més de 70 anys augmenta al 67 %.

Així mateix, pel que fa al personal sanitari i sociosanitari, la cobertura de vacunació contra la grip és de quasi el 70 %.

D’altra banda, durant este any s’han inclòs els xiquets d’entre 6 i 59 mesos com a grup recomanat en la campanya de vacunació contra la grip. D’esta manera, fins ara, s’han vacunat 20.639 xiquets i xiquetes de 6 a 23 mesos contra la grip, amb una cobertura del 39,67 %, i 34.146 menors d’entre 24 i 59 mesos, amb una cobertura del 29,6 %.

Finalment, la directora general ha manifestat que “els xiquets són importants transmissors de la grip i és important protegir-los perquè, al seu torn, protegisquen els seus familiars, tant pares com germans i avis, en estos dies de reunions familiars”. A més, “la vacunació permet el control de les infeccions per grip, sobretot dels casos greus”, ha assenyalat Ruth Usó.