T'interessa

Noticias

Ves enrere Pradas anuncia que la prolongació del TRAM des del Grau cap a Benicàssim i la línia 2 es reflectiran en els pròxims pressupostos

Pradas anuncia que la prolongació del TRAM des del Grau cap a Benicàssim i la línia 2 es reflectiran en els pròxims pressupostos

  • La consellera d'Infraestructures destaca que el projecte metropolità del Gran Bulevard de la Plana servirà de suport per al TRAM i obrirà “una nova perspectiva en el desenvolupament de Castelló”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha avançat que la Generalitat “donarà un nou impuls al TRAM de Castelló” i que els pròxims pressupostos “reflectiran els estudis per a la prolongació des del Grau cap a Benicàssim per a satisfer les necessitats de la platja de Castelló, i la línia 2, destinada a ser l'espina dorsal de la Plana”.

Pradas, que ha participat en les activitats amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe juntament amb l'alcaldessa de Castelló, s'ha referit “al gran projecte metropolità del Gran Bulevard de la Plana, que servirà de suport per al TRAM i que acollirà el trànsit, el trànsit de vianants, àmplies zones d'arbratge i propiciarà una reurbanització integral amb elements patrimonials tan importants com la rehabilitació del pont del riu Millars”. Es tracta -ha indicat- “d'un gran projecte interurbà que obrirà una nova perspectiva en el desenvolupament futur de la ciutat de Castelló” i que aporta “el valor afegit de crear un territori ben vertebrat que genere desenvolupament i progrés”.

La consellera ha avançat que estos compromisos venen acompanyats d'un calendari concret d'actuacions. En este sentit, ha apuntat que “s'incorporaran quatre nous vehicles 100 % elèctrics per a la substitució dels vehicles dièsel que presten el servei de la línia Grau-Serradal, i s'executaran dos punts de càrrega ultraràpida per als nous vehicles elèctrics en la parada Rtda. Centenario de la línia 1 del Grau”. Els dos contractes ja han sigut adjudicats i es troben en execució.

 A més, ha assenyalat que es preveu que la licitació per a l'adequació i millora de les parades de la línia Grau-Serradal, per a fer-les accessibles per a persones de mobilitat reduïda, es puga dur a terme en el mes que ve i que les obres es puguen iniciar en el primer trimestre de 2024.

Salomé Pradas ha subratllat que estes actuacions “estaran finalitzades abans de 2025 i es duran a terme a través de sis contractes amb un pressupost d'execució de 5,6 milions d'euros, dels quals 4,7 milions d'euros seran cofinançats pel fons Next Generation de la Unió Europea, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència”.

Per a la consellera, “projectes com el TRAM permeten reconéixer la importància d'una ciutat com la capital de la Plana; Castelló és una gran ciutat, i este consell no solament n'és conscient, sinó que posarà tots els instruments al seu abast per a reconéixer-la d'esta manera”.

Finalment, ha ressaltat que “el TRAM de Castelló té futur i el nostre objectiu és que Castelló i tota la comarca de la Plana viatgen en un TRAM ampliat, modern, eficaç, eficient perquè redundarà en més activitat econòmica i elevarà els nostres estàndards de qualitat de vida”.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha agraït a la consellera la seua presència a Castelló en el Dia Mundial Sense Cotxes i ha destacat que, amb l'arribada d'estos nous vehicles, “Castelló avança en el model de ciutat sostenible”.  

Així mateix, ha afegit que “a més, des de l'Ajuntament ja es treballa per a traure d'ací poc la licitació del transport urbà amb nous vehicles elèctrics, menys contaminants, i la licitació del servei Bicicas amb les parades i bicicletes més modernes per a fomentar l'ús d'este transport i, en paral·lel estem treballant en la creació de pàrquings dissuasius per a, mitjançant autobusos llançadora o TRAM, acostar la gent al centre. És fonamental dotar d'alternatives el ciutadà perquè evite agafar el cotxe i opte pel transport sostenible”.