T'interessa

Noticias

Ves enrere Nuria Montes reivindica en Fitur un fons de finançament estatal per a municipis turístics

Nuria Montes reivindica en Fitur un fons de finançament estatal per a municipis turístics

  • La consellera d'Innovació, Indústria, Turisme i Comerç va participar en FiturTechY en la taula redona sobre ‘Remodelació de destinacions pioners’ amb responsables en turisme d'Andalusia, Canàries, Balears i Catalunya
  • Va recordar que “actualment en la Comunitat Valenciana són 4 milions d'euros el que es destina per a cooperar en el finançament dels municipis declarats turístics, que en són més de 60”

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, va reivindicar esta setmana, en el marc de Fitur 2024, que “el que és realment necessari és la posada en marxa d'un fons de finançament estatal per a municipis turístics”.

Així ho va assenyalar la titular de Turisme a Madrid mentre participava en la taula redona de FiturTechY sobre ‘Remodelació de destinacions pioneres’, i que va reunir en Ifema responsables en turisme de les comunitats autònomes d'Andalusia, Canàries, Balears, Catalunya i Comunitat Valenciana.

Una trobada que va tractar sobre les destinacions madures com a pioners de l'activitat turística, així com els mitjans apropiats i els suports per a aconseguir una transformació integral d'estos, de manera que puguen continuar mantenint la posició de lideratge en la indústria turística mundial.

En este context, Nuria Montes va assegurar que “els municipis turístics i el finançament d'estos són una qüestió que ha estat en l'eix de l'acció turística de les diferents administracions, tant locals com provincials i autonòmiques, de la Comunitat Valenciana”.

En esta línia, va assenyalar que “en l'Estatut del Municipi Turístic de la Comunitat actual s'establix una graduació en el compliment de criteris i obligacions, que té com a resultat instituir tres categories de municipi turístic: municipi turístic d'excel·lència, de rellevància i de singularitat”.

I va recordar que “actualment són 4 milions d'euros que es destinen per a cooperar en el finançament dels municipis declarats turístics, que en són més de 60”.

Programes de sostenibilitat en destinació

La sostenibilitat va ser un altre dels temes debatuts en esta taula, i sobre este tema la responsable de la política turística del Consell va informar que Turisme Comunitat Valenciana coordina, a través dels plans de sostenibilitat turística en destinació de la Comunitat Valenciana, l'execució de 55 intervencions que han d'executar entitats locals de les tres províncies, per un import superior als 151 milions d'euros.

“El nostre objectiu és la transformació del model turístic cap a la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial, a través d'actuacions que tinguen un efecte transformador del sector turístic en els àmbits de la transició verda i sostenible, la mitigació del canvi climàtic, la transició digital i la competitivitat turística”, va indicar Nuria Montes.

Intel·ligència turística

D'altra banda, la intel·ligència turística va ser també tema de debat en este fòrum, i Nuria Montes va recordar que “la Comunitat Valenciana ja té en marxa el seu sistema d'intel·ligència turística, plataforma finançada amb 2,3 milions d'euros que provenen dels fons Next Generation”.

“Esta plataforma té com a objectiu recopilar i compartir dades amb totes les destinacions i empreses del nostre sector”, va continuar la màxima responsable de Turisme Comunitat Valenciana.

Finalment, cal assenyalar que Nuria Montes va compartir la taula amb el conseller de Turisme, Cultura i Esport de la Junta d'Andalusia, Arturo Bernal; el director general d'Ordenació, Promoció i Formació Turística del Govern de Canàries, Miguel Ángel Rodríguez; el director general de Turisme del Govern Illes Balears, Jose Aloy, i la directora general de Turisme - Generalitat de Catalunya, Marta Domènech.