Noticias

Ves enrere Mínguez: “Les obres de construcció del centre de salut d’Oliva suposaran una inversió de 4 milions d’euros”

Mínguez: “Les obres de construcció del centre de salut d’Oliva suposaran una inversió de 4 milions d’euros”

  • Les obres consisteixen en la construcció d’un edifici nou de 2.000 metres quadrats i està previst que comencen a la fi d’abril
  • El centre acollirà la base SAMU, que fins ara se situa al centre de salut del carrer Historiador Bernardino Llorca
  • Comptarà amb 6 consultes de medicina de família, 2 de pediatria, àrea d’extraccions i tractaments i una àrea d’atenció a la dona

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat el projecte de construcció del nou centre de salut Sant Francesc d’Oliva, les obres del qual, segons ha assenyalat, “està previst que s’inicien a la fi d’abril amb una inversió que és de quasi 4 milions d’euros”.

El conseller de Sanitat ha estat acompanyat durant la presentació del projecte per l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer; el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaime Peris; la directora general d’Assistència Sanitària, Mariam García Layunta, i la directora territorial de Sanitat a València, Maite Cardona.

Durant l’acte, Mínguez ha destacat la importància que té per a la població d’Oliva la posada en marxa d’aquest nou centre sanitari. “Es tracta d’un edifici nou, modern i ampli, que comptarà amb tots els recursos necessaris per a poder respondre a les necessitats sanitàries actuals i futures d’aquesta localitat”.

El nou centre sanitari Sant Francesc d’Oliva es construirà en una superfície de 2.000 metres quadrats, de manera que una vegada entre en funcionament substituirà l’actual consultori auxiliar del municipi. El termini previst d’execució de les obres és de 15 mesos.

Segons ha explicat el conseller, “aquest centre disposarà de més serveis i equipament del que estava previst inicialment, per la qual cosa garantirà que la ciutadania d’Oliva reba la millor atenció sanitària. A més, en aquest mateix edifici es reservarà un espai per a poder situar la base de l’ambulància del SAMU”.

En concret, el centre de salut tindrà una àrea de medicina de família amb 6 consultes de medicina i 6 d’infermeria; una àrea de pediatria, amb 2 consultes de pediatra i una d’infermeria pediàtrica; una àrea d’extraccions i tractament; una àrea de treball social, i una àrea d’atenció a la dona.

Quant a la base SAMU, que es troba actualment al centre de salut situat al carrer Historiador Bernardino Llorca, es traslladarà al nou centre de salut una vegada finalitzen les obres. En aquest espai se situarà tot el que és necessari per al personal d’emergències, com ara sala de treball, vestuaris, cuina, menjador, dormitoris i magatzem.

D’aquesta manera, quan entre en funcionament el nou centre de salut, quasi la meitat de la població d’Oliva tindrà assignat el nou centre de salut Sant Francesc i l’altra meitat serà atesa al centre sanitari d’Historiador Bernardino Llorca.

5,4 milions per a infraestructures

En el Departament de Salut de Gandia s’han invertit més de 5,4 milions d’euros destinats a la millora de les infraestructures sanitàries. En concret, 5 milions d’euros s’han destinat a obres per a millorar serveis assistencials al nou hospital de Gandia, com ho són les noves sales blanques del Servei de Farmàcia, un nou quiròfan, l’ampliació de l’àrea de Cirurgia Major Ambulatòria o les obres d’adequació de les instal·lacions per a la posada en marxa de l’accelerador lineal.

Així mateix, en Atenció Primària s’ha invertit quasi mig milió d’euros per a la reforma i el condicionament de centres de salut i consultoris.

A més, Sanitat està duent a terme la millora de l’equipament d’alta tecnologia a l’Hospital de Gandia i s’han adquirit nous equips valorats en 4 milions d’euros, gràcies al Pla Inveat, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

De fet, l’Hospital de Gandia comptarà amb un accelerador lineal que permetrà aplicar radioteràpia a pacients oncològics, cosa que evitarà que s’hagen de desplaçar a l’Hospital Clínic per a la realització d’aquestes proves diagnòstiques. Actualment, s’estan duent a terme les obres per a adequar les instal·lacions.

A més, l’hospital comptarà també amb dues noves ressonàncies magnètiques, que ja estan instal·lades, i un TAC de planificació.