Noticias

Ves enrere Labora publica la llista de personal tècnic que treballarà en ajuntaments per a la captació i gestió de fons europeus

Labora publica la llista de personal tècnic que treballarà en ajuntaments per a la captació i gestió de fons europeus

Programa Ertefe 2022

  • ​​​​Un total de 299 persones treballaran en entitats locals per a captar les ajudes extraordinàries de la Unió Europea del Pla de recuperació, transformació i resiliència
  • Més d'un centenar de municipis de la Comunitat Valenciana formen part d'aquest pla de contractacions

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Labora, ha publicat en la seua pàgina web la llista provisional de les persones seleccionades per a treballar en entitats locals com a personal tècnic en gestió i captació de fons europeus.

Entre el 16 i el 22 de novembre, roman obert el termini per a interposar reclamacions, després del qual es procedirà a publicar la llista definitiva. Serà llavors quan les 299 persones seleccionades s'incorporaran a les destinacions adjudicades.

Els més de 100 consistoris i mancomunitats valencians que han sol·licitat participar en aquest programa podran comptar amb fins a un màxim de dos treballadors per a agilitzar la gestió i l'obtenció dels fons europeus.

Aquest personal treballarà en jornada completa (que pot ser contínua o partida en funció del municipi) per a garantir la consecució dels objectius dels ens locals. Les funcions seran la gestió de projectes susceptibles de ser finançats per fons europeus i l'assessorament al teixit empresarial local en la captació de fons europeus en coordinació amb agents de desenvolupament local, pactes territorials d'ocupació i seccions territorials de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

D'altra banda, el 20 % de les actuacions estaran relacionades amb projectes sostenibles o digitals que tenen la finalitat de donar suport a la transformació productiva orientada cap a una economia verda, respectuosa amb el medi ambient i digital.

Per a participar en qualsevol procés de selecció que convoque Labora és imprescindible estar-hi inscrit com a demandant d'ocupació. Per a inscriure-s'hi per primera vegada i resoldre dubtes, és possible consultar aquest enllaç i, en cas que la persona ja conste en Labora per una demanda anterior, en aquest tutorial es pot veure com reactivar-se (vegeu ací).

Pla de recuperació, transformació i resiliència

El Pla de recuperació, transformació i resiliència traça el full de ruta per a la modernització de l'economia espanyola, la recuperació del creixement econòmic i la creació d'ocupació, per a la reconstrucció econòmica sòlida, inclusiva i resilient després de la crisi de la COVID i per a respondre als reptes de la dècada vinent.

En aquest pla de recursos financers europeus extraordinaris s'han assignat a les comunitats autònomes 11.151 milions d'euros destinats a polítiques públiques vinculades a la transició ecològica, energies renovables, mobilitat sostenible, rehabilitació energètica d'edificis i transició justa, digitalització de les pimes, modernització de l'Administració, digitalització de l'educació, projectes innovadors i reforç de la connectivitat, protecció social, educació i formació professional, turisme sostenible, ocupació i ciència.

Concretament, a la Comunitat Valenciana se li han adjudicat 1.055 milions d'euros per a l'execució de projectes relacionats amb els àmbits indicats. Perquè aquests fons arriben a la ciutadania es convoquen aquestes ajudes, destinades a la dotació de personal tècnic format perquè els ajuntaments puguen accedir a aquestes subvencions.

Per a fer-ho, cadascuna de les persones que siguen contractades dins d'aquest programa rebrà una formació intensiva en captació i gestió de fons europeus i disposaran de sistemes d'informació que els permetran treballar de manera col·laborativa.