Noticias

Ves enrere Labora ofereix ajudes de 5.000 euros a persones inscrites que aposten per l’emprenedoria sostenible i digital

Labora ofereix ajudes de 5.000 euros a persones inscrites que aposten per l’emprenedoria sostenible i digital

  • L’objectiu de les ajudes és fomentar el desenvolupament d’activitats en municipis despoblats o projectes que contribuïsquen a la transició ecològica o digital
  • Fins al 30 de novembre es podrà sol·licitar aquesta ajuda, que beneficiarà 3.000 persones

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ofereix ajudes de 5.000 euros a les persones inscrites en el servei d’ocupació que inicien una activitat empresarial en algun dels municipis del Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra el Despoblament, o que aquesta siga de caràcter sostenible o fomente l’emprenedoria digital.

L’últim dia per a presentar les sol·licituds serà el 30 de novembre, gràcies a una ampliació del termini perquè 3.000 persones puguen beneficiar-se dels 5.000 euros que ofereix la Conselleria d’Economia Sostenible, per mitjà de Labora.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és impulsar les persones que vulguen emprendre i millorar el teixit empresarial valencià, especialment en els municipis en risc de despoblament.  

Per a beneficiar-se dels fons, és necessari que els sol·licitants hagen estat inscrits en Labora fins a l’inici de l’activitat. Aquestes ajudes estan emmarcades dins de l’instrument europeu de recuperació (Next Generation EU) mitjançant el Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència.

Entre les activitats sostenibles que poden ser objecte de subvenció, hi ha la recollida, el tractament i l’eliminació de residus; activitats agrícoles i ramaderes respectuoses amb el medi ambient i la producció i comercialització de productes locals artesanals, entre altres.

A escala digital, es valorarà que oferisquen els seus serveis mitjançant catàlegs digitals; que promocionen l’ús de maneres noves de pagament digitals o que facen ús de tecnologies per a atraure nous clients, a més d’altres activitats relacionades.

Les persones sol·licitants hauran d’estar inscrites en Labora perquè puguen optar a aquestes ajudes, sense la necessitat de ser desocupades. A més, l’activitat es pot haver iniciat a partir de l’1 de gener de 2022.

Els municipis en els quals pot iniciar-se l’activitat empresarial poden consultar-se en l’annex de la resolució de l’ajuda.

Per a optar a la subvenció, és necessari adjuntar un informe sobre la viabilitat i el compliment dels objectius del Mecanisme per a la Transformació i la Resiliència. Aquest informe podrà estar elaborat per part de qualsevol entitat pública o privada inclosa en el Mapa d’entitats de l’ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana

El termini per a presentar la sol·licitud acaba el dia 30 de novembre de 2022, mentre que la concessió de les subvencions es farà en funció del moment en el qual es faça la petició de l’ajuda. La sol·licitud podrà fer-se per mitjà de Labora, ja siga telemàticament mitjançant el web o de manera presencial en les direccions territorials de l’organisme.  

Mecanisme per a la Transformació i la Resiliència 

Aquesta ajuda forma part del Mecanisme per a la Transformació i la Resiliència, finançat amb fons europeus, la finalitat del qual és donar suport a la inversió i a les reformes en els estats membres per a aconseguir una recuperació sostenible i resilient, al mateix temps que permeta una sèrie de reformes basades en la justícia social, tant a nivell nacional com en ‘cogovernança’ amb les comunitats autònomes amb competències transferides. 

El Pla contempla quatre eixos: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere; i aquests eixos orienten les deu polítiques palanca destinades a determinar l’evolució futura del nostre país. 

En concret, aquesta actuació se situa en la ‘Inversió 4: nous projectes territorials per al reequilibri i l’equitat-emprenedoria i microempreses.’, i té com a finalitat fomentar projectes d’emprenedoria que contribuïsquen a la fixació de població en territoris en situació o risc de despoblament i que afavorisquen l’economia verda i digital.