T'interessa

Noticias

Ves enrere Labora formarà en competències digitals dones desocupades de l'àmbit rural

Labora formarà en competències digitals dones desocupades de l'àmbit rural

  • Per a poder optar a realitzar els cursos de digitalització és imprescindible estar donada d'alta en Labora

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, oferirà cursos en competències digitals a dones desocupades de l'àmbit rural. Aquesta nova iniciativa és la primera que es posa en marxa del paquet d'ajudes finançades per l'Instrument europeu de recuperació (NextGenerationEU) per mitjà del Mecanisme de recuperació i resiliència.

Aquest programa es durà a terme per mitjà d'empreses, entitats privades sense ànim de lucre, entitats locals i altres organismes públics, organitzacions sindicals i organitzacions empresarials, que són les que rebran la subvenció per a poder organitzar les accions formatives. Les entitats tenen 15 dies hàbils per a sol·licitar la subvenció, des d'aquest dilluns, en .

Per a poder optar a la subvenció, dotada amb més de 19 milions d'euros, les entitats hauran de disposar d'instal·lacions inscrites degudament que els permeten la impartició de les especialitats, així com estar registrades en el registre d'entitats de formació corresponent per a les especialitats formatives objecte de formació.

Podran accedir a aquests cursos les dones, prioritàriament desocupades i residents en municipis despoblats o del món rural, que residisquen en municipis de la Comunitat Valenciana que tinguen menys de 30.000 habitants.

Les accions formatives que es duguen a terme podran consistir en una sola especialitat de 40 hores o diverses especialitats que sumen, en conjunt, 40 hores de formació, i s'impartiran en modalitat presencial.

Alguns dels cursos que es podran realitzar són els següents:

· Analista de dades massives i científica de dades
· Especialista en màrqueting Cloud Email Journey Builder Salesforce
· Comerç electrònic
· Crea les teues aplicacions amb l'aplicació Inventor de Google
· Desenvolupament de videojocs
· Tècniques creatives avançades en fotografia digital
· Fonaments de web 2.0 i xarxes socials

Amb aquesta iniciativa, Labora pretén impulsar l'emprenedoria i el desenvolupament rural i reduir la bretxa de gènere, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència i el Pla nacional de competències digitals, per a reforçar les competències digitals de la ciutadania, de manera que es reduïsca el percentatge de la població espanyola que no té competències digitals bàsiques.

Segons l'informe del Pla nacional de competències digitals, actualment, uns 15 milions de persones a Espanya no tenen competències digitals bàsiques, i només el 16,2 % dels especialistes TIC són dones (aproximadament 500.000), per davall del 16,5 % de la mitjana de la UE-28.

Selecció de les participants

Per a poder optar a realitzar els cursos de digitalització és imprescindible estar donada d'alta en Labora. En aquest vídeo, Labora mostra com poder inscriure-s'hi per primera vegada: . Així mateix, es pot sol·licitar cita prèvia a través d'aquest enllaç: .