T'interessa

Noticias

Ves enrere Labora convoca un programa de formació en noves tecnologies per a la reconversió i requalificació de personal treballador

Labora convoca un programa de formació en noves tecnologies per a la reconversió i requalificació de personal treballador

  • Es tracta d'ajudes per a la realització de cursos de formació i estan dirigides a empreses, entitats sense ànim de lucre, centres públics i privats
  • Esta iniciativa busca anticipar les necessitats de competències dels sectors específics

Labora ha convocat ajudes per a la realització d'accions formatives en noves tecnologies per a la reconversió i requalificació (upskilling i reskilling) del personal treballador de sectors estratègics de les empreses valencianes.

Es tracta d'una iniciativa motivada per la gran demanda de personal especialitzat que requerix el teixit empresarial valencià i per la qual Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, aposta decididament esta legislatura.

Estes subvencions van dirigides a empreses privades, així com a les seues agrupacions empresarials, que les podran sol·licitar directament, i també a entitats sense ànim de lucre i centres de formació públics o privats. Les organitzacions interessades a impartir estos cursos poden sol·licitar-ho de manera telemàtica a través de l'enllaç habilitat per a això des del dimarts 9 fins al dimecres 31 de gener.

Les persones que podran beneficiar-se d'esta acció formativa podran ser tant desocupades com ocupades. La formació tindrà una duració mínima de 30 hores i màxima de 60 i podrà ser presencial o no presencial.

Les àrees sobre les quals es realitzarà esta formació correspondran a sectors estratègics com els següents: nova tecnologia avançada de la informació, màquina-eina automatitzada i robòtica, equips aeronàutics, equip de transport ferroviari modern, vehicles basats en energia i equips nous, maquinària agrícola, biofarmàcia i productes mèdics avançats, cadena de consum, hostaleria i turisme, serveis d'atenció a persones, construcció i rehabilitació d'edificis.

Esta iniciativa tracta d'anticipar les necessitats de competències dels sectors específics i facilitar la comprensió d'aquelles estratègies que preparen de manera efectiva el mercat de treball per als reptes que venen per davant. Es tracta d'una línia de subvencions que té com a objectiu específic donar eixida a les propostes d'accions formatives que s'ajusten a les necessitats més immediates de formació de capital humà dels diferents sectors productius. Esta actuació s'inscriu en el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, que es finança amb fons extraordinaris de la Unió Europea.

La dotació pressupostària amb què compta esta nova convocatòria supera els 12 milions d'euros. L'entitat beneficiària serà la responsable de la selecció de l'alumnat i Labora col·laborarà en esta cerca, facilitant a l'entitat una relació de les persones preseleccionades. Únicament podran participar aquelles persones que no tinguen acreditada la Unitat de Competència a la qual fa referència l'acció formativa que s'ha d'impartir.

Esta iniciativa, el propòsit de la qual és el de millorar les competències del personal treballador d'estos sectors, s'inscriu dins de l'Any Europeu de les Competències.