T'interessa

Noticias

Ves enrere La Vicepresidència Segona licita les obres per a finalitzar l'edifici de 184 habitatges protegits a la Torre de València

La Vicepresidència Segona licita les obres per a finalitzar l'edifici de 184 habitatges protegits a la Torre de València

  • La Generalitat reprén unes obres que es van paralitzar el setembre de 2011
  • El termini de presentació d'ofertes finalitza el pròxim 28 d'abril

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha licitat les obres de finalització de l'edifici de 184 habitatges protegits en règim de lloguer, locals i garatges en la parcel·la R-03 del sector la Torre de València.

La contractació de les obres es fa a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) i l'import de licitació ascendeix a 23.417.304 euros (incloent-hi l'IVA).

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha assegurat que aquest projecte és "un dels pilars de la nova promoció pública" impulsada per la Generalitat. Un treball que assenta les bases del projecte La Torre, "una nova visió de la Vicepresidència que suposa el procés d'urbanització d'aquesta zona que es realitzarà de cara al barri, atenent les necessitats dels seus habitants", tal com s'han recollit a través d'un procés de participació veïnal.

Així mateix, Héctor Illueca ha afirmat que la reactivació d'aquestes obres "s'emmarca en el reinici de la promoció pública per part de la Generalitat" i es veuran impulsades amb els fons europeus Next Generation, fet que suposarà noves licitacions al llarg de l'any per a continuar l'ampliació del parc públic d'habitatge.

Es tracta de la primera actuació d'edificació promoguda per la Generalitat que s'acollirà als fons europeus. Del total de la inversió, pròxima als 23.500.000 euros, aproximadament 8,5 milions correspondrien als fons europeus i els altres 15 milions, a la Generalitat.

L'Institut Valencià d'Habitatge SA, hui Evha, va iniciar l'abril de 2009 la construcció d'aquest edifici, d'acord amb el projecte encarregat i redactat per l'equip d'arquitectes Colomer Dumont MCBAD SL. El setembre de 2011 les obres es van paralitzar amb el 36 % del treball executat, que correspon fonamentalment a l'estructura i la coberta. La paralització de les obres s'ha mantingut fins a l'actualitat.

A principis de 2021 la Vicepresidència Segona va iniciar les actuacions necessàries encaminades a reprendre les obres fins a finalitzar-les completament, d'acord amb la pròrroga de la llicència concedida i a fi de complir els terminis que contenia aquesta.

En data 26 d'abril de 2021, per una resolució dictada per la tinenta d'alcalde de Manteniment i Obres d'Infraestructures, Planificació i Gestió Urbana i Relacions Institucionals de l'Ajuntament de València, es va resoldre concedir la pròrroga de la llicència.

Panells fotovoltaics

L'edifici consta de dos volums, un de 20 plantes i un altre de 14 sobre un sòcol de quatre. En la coberta s'instal·laran panells fotovoltaics, així com recuperadors per a la instal·lació de ventilació.

A més, en la quarta planta es projecta una terrassa accessible com a entorn col·lectiu per als residents i un local comunitari, on podrà accedir des dels quatre vestíbuls.

Per a obtindre informació i documentació sobre la licitació de les obres hauran de dirigir-se a la seu de l'EVha a València (carrer Vinatea 14) de 9 a 14 hores, a través del web www.evha.es o de la Plataforma de Contractació de l'Estat. El termini per a presentar ofertes conclourà el pròxim 28 d'abril.