T'interessa

Noticias

Ves enrere La Generalitat licita el nou sistema de videovigilància als trens, els tramvies i els tallers de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

La Generalitat licita el nou sistema de videovigilància als trens, els tramvies i els tallers de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

  • Rebeca Torró ha mantingut una reunió de treball per a conéixer els detalls del projecte, que permetrà instal·lar prop de 2.000 càmeres noves per a millorar les prestacions del dispositiu actual
  • El pressupost inicial d’aquesta actuació, que és finançada per la Unió Europea a través dels Fons NextGenerationEU, supera els 14,4 milions d’euros

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha iniciat el procés de licitació del subministrament i la instal·lació dels nous equips de videovigilància als trens, els tramvies i els tallers de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Amb la finalitat de conéixer les característiques i els terminis del projecte, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha mantingut una reunió de treball en la qual han participat també la secretària autonòmica, María Peréz, i la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato.

Torró ha explicat que “aquesta actuació té com a objectiu la instal·lació de prop de 2.000 càmeres que substituiran les actuals i milloraran les condicions de seguretat dels nostres trens i tramvies”. “Els nous equips incorporen més prestacions i noves funcions, com ara les relacionades amb el comptatge de persones usuàries”.

Així mateix, la consellera ha recordat que aquesta actuació, que es va presentar coincidint amb el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, “generarà més sensació de seguretat als viatgers i viatgeres de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant, ja que es tracta d’una mesura dissuasiva preventiva davant de possibles vandalitzacions o delictes, que, a més, proporcionarà a l’empresa pública més capacitat de reacció i millor”.

En aquest sentit, ha reiterat la “necessitat d’avançar-nos en la prevenció, perquè som conscients que col·lectius com les dones es poden sentir insegurs a determinades hores a les nostres estacions o trens, per la qual cosa aquest nou sistema de videovigilància aporta no només més seguretat a les usuàries, sinó també marge de maniobra per a evitar agressions sexuals”.

Aquests equips s’incorporaran a totes les unitats de les sèries 4300, 4200, 4100 i 4500 d’FGV de València i Alacant i als tallers d’FGV de les seus de València Sud, El Campello, Machado i Tarongers.

El pressupost de licitació ascendeix a 14.409.191,83 euros, IVA inclòs, i s’ha establit un termini d’execució de dos anys. Aquest projecte compta amb finançament de la Unió Europea.

Canvi de sistema

El sistema actual de videovigilància de les unitats presenta grans dificultats per a trobar recanvis, per la qual cosa se’n requereix la renovació. Per aquest motiu, s’ha decidit fer un canvi del sistema actual, per a incorporar noves funcionalitats al sistema pròpies de videovigilància, com és la descàrrega segura remota i automatitzada de les imatges emmagatzemades en el videogravador, o el sistema del comptatge de viatgers, així com l’adquisició de dades d’altres equips embarcats.

Aquest contracte, dividit en dos lots, s’emmarca dins del programa de transformació digital dels processos i sota el marc de la sol·licitud de fons europeus, per la qual cosa compta amb el finançament del Pla de recuperació, transformació i resiliència ‒finançat per la Unió Europea a través dels Fons NextGenerationEU‒ gestionat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

El lot 1 inclou el subministrament i la instal·lació en trens i tramvies del sistema de videovigilància i comptatge de viatgers amb la corresponent infraestructura de comunicacions a bord i amb l’exterior mitjançant comunicacions 4G/5G i wifi, incloent-hi les solucions en matèria de ciberseguretat.

El lot 2 fa referència al subministrament, la instal·lació i el suport tècnic d’una infraestructura de comunicacions tipus wifi als tallers de València Sud, El Campello, Machado i Tarongers, amb l’equipament, el cablejat i l’enginyeria corresponent per als treballs que siguen necessaris.

Aquest mateix projecte comprén el subministrament de tot l’equipament necessari, enginyeria, instal·lació, posada en marxa, desmuntatge dels equips de videovigilància antics, així com tot el programari i les llicències necessàries, l’equipament de recanvi i la formació necessària per al maneig i el manteniment.