T'interessa

Noticias

Ves enrere La Generalitat invertirà 1,2 milions d’euros en els municipis pròxims als parcs naturals

La Generalitat invertirà 1,2 milions d’euros en els municipis pròxims als parcs naturals

  • La Conselleria de Medi Ambient prepara les bases reguladores de les ajudes a poblacions d’interior d’un màxim de 10.000 habitants
  • Salomé Pradas destaca que este projecte contribuirà “a restaurar hàbitats per a tindre ecosistemes més rics i saludables, a més de revalorar els entorns dels nostres espais protegits”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori prepara les bases reguladores per a la convocatòria d’ajudes que impulsarà el desenvolupament de projectes que suposen la restauració d’hàbitats i espècies, a més d’un suport econòmic a les entitats locals de l’interior que tinguen al seu terme municipal espais naturals protegits.

Estes ajudes estan dirigides a actuacions de restauració d’ecosistemes. La inversió total prevista és d’1,2 milions d’euros i cada municipi podrà sol·licitar un màxim de 40.000 euros. Així mateix, es podran beneficiar d’estes ajudes 76 localitats de la Comunitat Valenciana, 17 de les quals pertanyen a la província d’Alacant, 33 a la de Castelló i 26 a la de València.

Els beneficiaris d’estes ajudes són els municipis d’interior amb un màxim de 10.000 habitants que pertanguen a Xarxa Natura 2000, que estiguen prop de parcs naturals i els paisatges protegits de la Comunitat Valenciana o que continguen monuments naturals, com ara el Monument Natural del Camí dels Pelegrins de les Useres.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha subratllat que este conjunt d’accions “contribuirà, d’una banda, a comptar amb ecosistemes més saludables i amb una biodiversitat òptima i rica i, a més, revalorarà els entorns dels nostres espais naturals protegits”.

La consellera ha destacat que amb estes ajudes “tractem d’impulsar actuacions de restauració d’ecosistemes en els respectius components ecològics, hidrològics, de millora del carboni orgànic en sòls i accions contra la desertificació”.

Restauració d’hàbitats vulnerables

En este sentit, la consellera ha explicat que este programa d’ajudes “també inclourà la restauració ecològica d’hàbitats vulnerables o en estat de conservació desfavorable, com ara restauració de terrenys degradats, creació de corredors d’alta muntanya, regeneració d’ecosistemes litorals i marins, restauració hidrologicoforestal i recuperació de terrenys agraris per a incrementar la biodiversitat”.

Estes ajudes són finançades pels fons europeus NextGenerationEU en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, i s’emmarquen també en el pla estratègic d’ajudes de la Conselleria de Medi Ambient que té com un dels objectius principals el foment de la infraestructura verda.