Noticias

Ves enrere La Generalitat adjudica les obres de supressió del pas a nivell del TRAM d'Alacant i del nou accés inferior a l'avinguda de Beniardà a Benidorm

La Generalitat adjudica les obres de supressió del pas a nivell del TRAM d'Alacant i del nou accés inferior a l'avinguda de Beniardà a Benidorm

  • El pressupost d'aquesta actuació és de 5.287.983 euros, IVA inclòs, i està previst un termini màxim d'execució de 16 mesos
  • El projecte preveu condicionar un pas inferior per a vehicles i convertir el pas a nivell actual en un pas de vianants

La Generalitat ha adjudicat les obres del projecte constructiu de supressió del pas a nivell i del nou pas inferior de l'avinguda de Beniardà a Benidorm de la línia 9 del TRAM d'Alacant, que connecta aquesta localitat i Dénia, per la qual cosa podrà iniciar les obres "en acabar l'estiu", tal com va avançar el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en la visita que va fer al febrer a Benidorm.

El pressupost assumit per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ascendeix a 5.287.983,97 euros, IVA inclòs, i els treballs tindran un termini màxim d'execució de 16 mesos.

Aquesta actuació permetrà la transformació del pas a nivell actual del TRAM d'Alacant, situat a l'avinguda de Beniardà de Benidorm, en un pas a nivell de vianants, protegit per senyals lluminosos i acústics, i que comptarà amb un pas inferior per a vehicles.

Per al conseller Arcadi España es tracta d'una "actuació fonamental, que representa una reivindicació històrica dels veïns i veïnes". Tal com ha explicat, "la supressió del pas a nivell de l'avinguda de Beniardà suposarà trencar la barrera que aquelles vies fan per a accedir a la ciutat, tant per als seus veïns i veïnes com per als molts visitants que rep Benidorm al llarg de l'any".

El nou pas inferior disposarà d'una secció tipus de dos carrils per sentit amb mitjana central, mentre que els itineraris ciclistes i de vianants es conservaran en la superfície.

Al seu torn, l'actuació es culminarà amb l'execució de carrils de serveis secundaris que permeten l'accés al carrer de l'estació, a parcel·les privades i a l'aparcament dissuasiu municipal situat al costat de l'estació de Benidorm.

L'avinguda de Beniardà és un dels principals punts d'accés al municipi de Benidorm, des de l'autopista AP-7 i la carretera nacional N-332, i està formada per una calçada de quatre carrils, model via parc, amb dues franges de vorera i carril bici als marges del tram a l'oest del pas a nivell, mentre que al costat del mar, la configuració és plenament urbana, amb voreres de dos metres i carril bici en la mitjana de l'avinguda.

Aquesta obra forma part del conjunt d'actuacions que du a terme la Generalitat, a través d'FGV, amb l'objectiu d'eliminar passos a nivell en tota la xarxa, ja que constitueixen un dels principals focus de risc, tant per a la circulació ferroviària com per al trànsit rodat i de vianants de les xarxes del TRAM d'Alacant i de Metrovalencia.

En aquestes intervencions es prioritza l'eliminació dels passos a nivell que afecten més la seguretat, i s'estableix una actuació escalonada en diversos blocs en funció de les condicions dels passos. Aquest pas a nivell és un dels analitzats en el TRAM d'Alacant i catalogats de "prioritat màxima" per a suprimir-lo o transformar-lo.

Per a la confecció del projecte s'han emprat tècniques de la metodologia BIM ('building information modeling'), raó per la qual s'ha considerat imprescindible que, en la construcció de totes les fases d'obra, l'empresa adjudicatària aplique la dita metodologia, partint de la informació, plànols, estudis i documentació que componen el projecte constructiu aprovat i els requeriments, expressats en el plec administratiu i en consulteu-ho ací

Aquesta actuació és susceptible de finançament a través dels fons Next Generation EU, de la Unió Europea.