T'interessa

Noticias

Ves enrere La Generalitat adjudica les obres del tram 2 de l’Anell Verd Metropolità de València entre Sedaví i Picanya

La Generalitat adjudica les obres del tram 2 de l’Anell Verd Metropolità de València entre Sedaví i Picanya

  • Aquest tram té una longitud de 5,6 quilòmetres i el pressupost supera els 3,6 milions d’euros, segons publica la plataforma de contractació del sector públic
  • L’actuació inclou sengles passarel·les sobre la pista de Silla i sobre les vies al costat de l’estació de València Sud, i un pas sota la CV-400

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat les obres del tram 2 de l’Anell Verd Metropolità de València que discorrerà entre Sedaví i Picanya al llarg de 5,6 quilòmetres, segons ha publicat la plataforma de contractació del sector públic.

Amb un pressupost de més de 3,6 milions d’euros, aquestes obres seran finançades per la Unió Europea-NextGenerationEU, a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Les obres s’iniciaran en l’encreuament de la carretera CV-401, en les proximitats de l’enllaç de la V-31 a Sedaví, on s’uneix amb el tram 1 de l’Anell Verd Metropolità Pinedo-Sedaví, actualment en construcció. A continuació, l’itinerari travessarà l’autovia V-31 mitjançant una passarel·la. L’itinerari de vianants i ciclistes discorrerà per l’avinguda del País Valencià de Sedaví fins a assolir la CV-407 al barri de Sociópolis de València, on es completarà la via de ciclovianants fins al pas inferior sota aquesta carretera.

Aquesta actuació connecta, a Sociópolis, amb la cicloruta radial CR-400 a través de la passarel·la sobre el nou llit del riu Túria, que uneix València i les poblacions de l’Horta Sud que es troben al costat de la carretera CV-400. L’itinerari continuarà cap a l’oest fins a enllaçar amb el tram 3 de l’Anell Verd, al costat de l’estació de ferrocarril de València Sud al terme municipal de Paiporta.

Dues passarel·les i un pas inferior

Les obres preveuen la construcció d’una passarel·la sobre la pista de Silla, al seu pas per Sedaví, amb una longitud de 340 metres i 5 metres d’amplària, així com un pas sota la carretera CV-400. També es durà a terme una altra passarel·la sobre les vies d’FGV al costat de l’estació de València Sud.

A més, al llarg de l’itinerari de vianants i ciclistes es crearan tres àrees de descans, que disposaran de mobiliari urbà, com ara bancs, aparcabicis, panells informatius, així com d’arbratge i altres espècies vegetals autòctones.

L’Anell Verd Metropolità de València és un corredor circular de més de 56 km, destinat a vianants i ciclistes, que es projecta a través de l’Horta de València. A més, serveix d’enllaç amb els parcs i els paratges naturals, així com amb les platges.

Per a dur a terme aquesta actuació, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha dividit l’anell en nou trams, que es troben actualment en graus de desenvolupament diferents.