T'interessa

Noticias

Ves enrere La Generalitat adjudica les obres de l’itinerari de vianants i ciclistes al costat de la CV-30 que unirà Beniferri i Benimàmet

La Generalitat adjudica les obres de l’itinerari de vianants i ciclistes al costat de la CV-30 que unirà Beniferri i Benimàmet

  • El nou viari per a ciclistes i vianants, que salvarà l’autovia amb una passarel·la i un pas inferior, té un pressupost de 3,1 milions d’euros i un termini d’execució de 15 mesos
  • Aquestes obres milloraran la comunicació entre el nucli urbà de València i els desenvolupaments urbanístics de Burjassot al sud de l’autovia CV-35

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat les obres de permeabilització de l’itinerari de vianants i ciclistes al costat de l’enllaç de l’autovia CV-30, que unirà Beniferri i Benimàmet.

Aquestes obres, que tenen un pressupost de 3,1 milions d’euros i un termini d’execució de 15 mesos, són finançades per la Unió Europea-NextGenerationEU, a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència, i tenen entre els seus objectius millorar la comunicació entre el nucli urbà de València i els desenvolupaments urbanístics de Burjassot que es troben al marge sud de l’autovia CV-35.

L’itinerari principal projectat té una longitud aproximada d’un quilòmetre i discorre, pràcticament en tot el recorregut, per la zona de protecció de la CV-30, vorejant l’enllaç per l’est i el nord.

El viari s’iniciarà al carril bici existent en la rotonda del carrer del Camp del Túria amb l’avinguda Maestro Rodrigo i discorrerà paral·lel al ramal d’accés a la CV-30, adreça ronda nord. Després de creuar aquest ramal i el tronc principal de l’autovia, continuarà per la zona enjardinada de l’enllaç i creuarà el ramal procedent de la CV-35.

En el tram final, avançarà pel nord, paral·lel al camí de servei, fins a connectar amb el carrer Bernardo Prieto de Benimàmet.

El nou vial s’ha dissenyat amb una amplària de 5 metres que diferenciarà carrils per a ciclistes i vianants i comptarà amb baranes de protecció, enjardinament i il·luminació, totalment accessibles per a persones de mobilitat reduïda. A més, s’han previst dues àrees de descans amb bancs i aparcabicis.

El projecte també inclou un ramal provisional de connexió amb la zona terciària de Burjassot, pendent de desenvolupament al costat de la urbanització definitiva. Aquesta connexió discorrerà paral·lela a la carretera que connecta Benimàmet amb Burjassot i acabarà en la vorera de la glorieta del camí del Fondo de Beniferri, al costat del centre comercial Ademuz.