T'interessa

Noticias

Ves enrere La Generalitat adjudica les obres de rehabilitació i ampliació d'un edifici de 13 habitatges del carrer Caputxins de Castelló de la Plana

La Generalitat adjudica les obres de rehabilitació i ampliació d'un edifici de 13 habitatges del carrer Caputxins de Castelló de la Plana

  • L'edifici passarà dels huit habitatges actuals a 13, i s'organitzaran entorn d'un pati bioclimàtic central
  • Sobre l'edifici existent se sobreelevaran les plantes quarta i cinquena mitjançant un sistema prefabricat de fusta

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl, ha adjudicat a l'empresa Becsa SA les obres de rehabilitació i ampliació d'un edifici pilot de 13 habitatges públics mitjançant criteris de sostenibilitat situat a l'avinguda de Caputxins 32 de Castelló de la Plana.

Les obres s'han adjudicat per 2.887.768 euros (IVA exclòs) i s'emmarquen dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea Next Generation.

L'objectiu d'esta actuació és l'ampliació d'un edifici residencial de 1962 de huit habitatges de planta baixa més tres plantes per a convertir-lo en una construcció de sis plantes destinada a habitatge per a diferents unitats de convivència. En total sumaran 13 habitatges organitzats entorn d'un pati bioclimàtic central.

A més, es desenvolupa una proposta molt interessant per a la sobreelevació de les plantes quarta i cinquena basada en un sistema prefabricat de fusta i amb la incorporació dels principis de l'economia circular, en què prevalen l'aprofitament i la reutilització dels recursos disponibles de l'edifici existent.

Les obres desenvoluparan la proposta guanyadora del concurs d'avantprojectes amb participació de jurat en què va resultar guanyadora l'UTE Civera, Prior, Viu i Conviu, amb el lema ‘Viu i conviu’.

El projecte planteja dos models residencials. D'una banda, un model vinculat a la façana on l'habitatge es concep com una unitat bàsica amb capacitat d'adaptació a les necessitats dels usuaris mitjançant l'agregació o sostracció de noves dependències. Totes estes es vinculen a la façana i el pati, excepte el bany i un dormitori, que es vinculen al pati central exclusivament. Per tant, en el disseny s'ha prevalgut el benestar dels futurs usuaris, ja que s'han prioritzat els espais exteriors de grandària suficient per a poder realitzar-hi diverses activitats.

El segon model és una unitat de cohabitatge, un habitatge col·laboratiu on dos unitats de convivència diferents compartixen espais. L'immoble es compon de dos espais residencials independents, a on s'afig un espai central comú destinat a cuina-menjador-estar. Els habitatges són flexibles i desjerarquitzats per a afavorir diferents usos de les estances.

La planta baixa alberga espais per a vehicles de mobilitat personal, carros de bebé, dos locals de comerç de proximitat i un jardí xicotet.