T'interessa

Noticias

Ves enrere La Conselleria de Medi Ambient instal·la la nova passarel·la sobre la CV-329 per a donar continuïtat a la Via Verda d'Ojos Negros

La Conselleria de Medi Ambient instal·la la nova passarel·la sobre la CV-329 per a donar continuïtat a la Via Verda d'Ojos Negros

  • Salomé Pradas destaca la importància de les vies verdes per a donar valor al patrimoni paisatgístic i atraure un turisme respectuós amb el medi ambient
  • La Conselleria du a terme la prolongació de la via verda des d'Albalat dels Tarongers fins a la rodalia del nucli urbà de Sagunt

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha instal·lat la nova passarel·la ciclista i per als vianants sobre el ramal de connexió de l'enllaç de l'eixida 7 de l'A-23 amb la glorieta d'accés a Albalat dels Tarongers, i que dona continuïtat a la Via Verda d'Ojos Negros.

La nova passarel·la sobre la CV-329 és una estructura metàl·lica i de fusta tipus arc atirantat de 30 metres de longitud i amb una amplària lliure mínima de 3,10 metres, que ha sigut fabricada en un taller i traslladada al seu emplaçament, on s'ha muntat en horari nocturn per a minimitzar al màxim les possibles molèsties al trànsit.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha valorat "la gran faena realitzada per l'equip tècnic, que ha desenvolupat esta tasca en horari nocturn i que ha revestit més complexitat. Esta obra finalitzarà l'adequació de la Via Verda d'Ojos Negros, la de més longitud d'Espanya, i que a la Comunitat Valenciana discorre entre Barracas i Algímia d'Alfara, al llarg de 67 quilòmetres".

Com ha explicat la consellera, les obres consistixen en la construcció d'un nou tram de la Via Verda d'Ojos Negros entre Albalat dels Tarongers i Sagunt. "Es tracta -ha assenyalat- d'adequar, per a l'ús segur de ciclistes i vianants, l'antic traçat del desaparegut ferrocarril miner de Sierra Menera i donar-li continuïtat en tot el recorregut".

Salomé Pradas ha manifestat que "la Generalitat continuarà apostant per estos projectes que acosten la ciutadania al nostre medi natural". Les vies verdes, a més de ser una alternativa saludable d'oci i esport donen valor al patrimoni paisatgístic que travessen i són un reclam per a un turisme verd amb el medi ambient, un instrument més per al desenvolupament sostenible, respectuós i compatible amb el nostre territori natural.

Així, la Conselleria prolonga l'actual Via Verda d'Ojos Negros des d'Albalat dels Tarongers fins a la rodalia del nucli urbà de Sagunt. La longitud aproximada de l'actuació és de 10 quilòmetres i les obres que s'hi executen abasten els termes municipals d'Albalat dels Tarongers, Gilet, Sagunt i Puçol. Esta actuació, finançada per la Unió Europea - NextGenerationEU a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència, compta amb un pressupost de 2,18 milions d'euros.

Antiga plataforma del ferrocarril

Quasi tot l'itinerari discorre per camins ja existents o per les restes de l'antiga plataforma del ferrocarril, que pràcticament ha desaparegut a causa de l'ocupació per diverses infraestructures. En concret, de l'antiga plataforma únicament es conserven dos trams: un d'aproximadament 1.165 metres, paral·lel a l'A-23 al terme municipal d'Albalat dels Tarongers, que inclou un túnel en el recorregut, i un altre d'uns 1.300 metres al terme municipal de Sagunt.

Les actuacions que s'hi realitzen consistixen principalment a adequar els camins existents per a este nou ús, reparar el paviment, millorar el drenatge i l'abalisament on siga necessari, a més de dotar de senyalització per als ciclistes i vianants en tot el tram.

A més d'esta passarel·la, destaca l'adequació de l'antic túnel ferroviari i la recuperació d'un tram del traçat original ferroviari a Sagunt.