T'interessa

Noticias

Ves enrere La Conselleria de Medi Ambient convoca ajudes per a la dinamització de municipis pròxims als parcs naturals

La Conselleria de Medi Ambient convoca ajudes per a la dinamització de municipis pròxims als parcs naturals

  • El total de la subvenció ascendix a 1,2 milions d'euros, destinats a entitats locals d'interior de fins a 10.000 habitants
  • Es podran beneficiar d'estes ajudes 76 localitats de la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha convocat les ajudes, per valor d'1,2 milions d'euros, que impulsaran el desenvolupament de projectes que suposen la restauració d'hàbitats i espècies, a més d'un suport econòmic a les entitats locals d'interior que tinguen en el seu terme municipal espais naturals protegits, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mèrida, ha assenyalat que estes subvencions “estan dirigides a la realització d'actuacions de restauració d'ecosistemes en les seues components ecològiques, hidrològiques, millora del carboni orgànic en sòls i accions contra la desertificació”.

Mèrida ha explicat que “els beneficiaris d'estes ajudes són els municipis d'interior, de fins a 10.000 habitants pertanyents a Xarxa Natura 2000, que estiguen prop de parcs naturals i paisatges protegits de la Comunitat Valenciana o que continguen monuments naturals com el Monument Natural del Camí dels Pelegrins de les Useres”.

Es beneficiaran d'estes ajudes fins a 76 localitats de la Comunitat Valenciana, de les quals, 17 pertanyen a la província d'Alacant; 33 a la de Castelló i 26, a València.

Així, es poden presentar els següents municipis de la província d'Alacant: Agres, Alcocer de Planes, Alfafara, l'Alqueria d'Asnar, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Benimarfull, Finestrat, Gaianes, Xaló, l'Orxa, Muro de Alcoy, el Pinós, Planes, Polop, Sax i Tibi.

També, de la província de Castelló, les localitats que es poden beneficiar d'estes ajudes són: Aín, Alcudia de Veo, Alfondeguilla, Algimia de Almonacid, Almedíjar, Altura, Artana, Ayódar, Azuébar, Borriol, Cabanes, Castell de Cabres, Xodos, Chóvar, Eslida, Fuentes de Ayódar, Higueras, Llucena, Matet, Pavías, la Pobla de Benifassà, la Pobla Tornesa, Rossell, Segorbe, Suera, Tales, Torralba del Pinar, les Useres, Vall de Almonacid, Vallibona, Villahermosa del Río, Villamalur i Vistabella del Maestrat.

De la província de València, podran sol·licitar estes ajudes: Atzeneta d'Albaida, Albaida, Bèlgida, Beniatjar, Bocairent, Bufali, Bugarra, Carrícola, Chera, Chulilla, Gestalgar, Marines, Nàquera, Olocau, Otos, el Palomar, Pedralba, Puebla de San Miguel, Ràfol de Salem, Salem, Segart, Serra, Sot de Chera, Venta del Moro, Villargordo del Cabriel i Gátova.

Segons el director general, estes ajudes “també inclouran la restauració ecològica d'hàbitats vulnerables o en estat de conservació desfavorable, com ara terrenys degradats, creació de corredors d'alta muntanya, regeneració d'ecosistemes litorals i marins, restauració hidrològica forestal i recuperació de terrenys agraris per a incrementar la biodiversitat”.

A més, es donarà un especial impuls a actuacions de connectivitat a gran escala, aprofitant les possibilitats de la xarxa de vies pecuàries o projectes interautonòmics.

Estes ajudes són finançades pels fons europeus-NextGenerationEU, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència i s'emmarquen en el pla estratègic d'ajudes de la Conselleria de Medi Ambient que té com un dels seus objectius principals el foment de la infraestructura verda.

El termini per a sol·licitar les ajudes és de dos mesos a partir de la data de publicació en el DOGV