T'interessa

Noticias

Ves enrere La Comunitat Valenciana rebrà 15,3 milions d’ajudes dels fons Next Generation EU per a afavorir i impulsar la competitivitat de les pimes del comerç

La Comunitat Valenciana rebrà 15,3 milions d’ajudes dels fons Next Generation EU per a afavorir i impulsar la competitivitat de les pimes del comerç

  • És la comunitat autònoma que més finançament rep en la resolució provisional de la segona convocatòria de les línies d’ajudes al sector comercial, aprovada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme
  • Es beneficiaran 13 projectes presentats per ajuntaments i diputacions per a la millora de mercats urbans, els establiments comercials de zones turístiques i el foment de l’activitat comercial en zones rurals

La Comunitat Valenciana rebrà 15.336.750 euros d’ajudes dels fons Next Generation EU per a afavorir i impulsar la competitivitat de les pimes del comerç. Aquestes subvencions s’engloben dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern d’Espanya 2021-2023.

D’aquesta manera, la Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma que més finançament rep en la resolució provisional de la segona convocatòria de les línies d’ajudes al sector comercial, aprovada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, seguida d’Andalusia, amb 14.810.303 euros, i Múrcia, amb 9.613.190 euros.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha donat l’enhorabona “als pobles beneficiats per aquests fons”, i ha agraït a les administracions provincials i locals que han presentat projectes a aquesta convocatòria “per apostar pel comerç local i per la millora de les seues infraestructures”.

Climent ha recordat la importància de treballar per la recuperació i el manteniment del comerç de proximitat, mitjançant la digitalització dels comerços i la modernització dels equipaments, ja que “el comerç local representa un model de desenvolupament sostenible, que distribueix la renda en multitud de petites empreses i potencia els canals de venda de quilòmetre zero i venda sense intermediaris, i a més contribueix a regenerar espais urbans, reforçar el teixit en les poblacions xicotetes i mitjanes, i en les zones turístiques, actuant com a element clau per a assentar-hi població i afavorir la vertebració territorial”.

Línies d’ajudes al sector comercial

Les actuacions aprovades estan distribuïdes en tres línies previstes per a ajudar a la transformació i la modernització del petit comerç dins del Pla de competitivitat i modernització del sector turístic (component 14) i d’impuls a la pime (component 13) del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Ajudes a mercats urbans sostenibles

Aquesta línia pretén finançar plans i projectes de contingut tecnològic, innovador i de sostenibilitat, així com de millora d’equipaments, dirigits al sector comercial que estiga situat en la seua demarcació.

S’han beneficiat 9 projectes per un import de 13.318.103 euros, presentats pels ajuntaments de Castelló, Vila-real, Villena, Aldaia, Oliva, Dénia, Peníscola, València i Torrevieja.

Ajudes a zones d’afluència turística

Es dirigeix específicament a donar suport a aquells establiments comercials localitzats en zones turístiques i millorar l’experiència de compra dels turistes. Rebran ajudes dos projectes presentats per l’Ajuntament d’Altea i la Diputació de Castelló, amb un finançament d’1.018.747 euros.

Ajudes a mercats rurals sostenibles

Destinades a donar suport a la implementació, la modernització i el foment de l’activitat comercial en zones rurals (menys de 5.000 habitants), per a millorar la competitivitat, la sostenibilitat i la diversificació de l’economia rural. Rebran finançament dos projectes per un import d’1.000.000 d’euros, presentats per les diputacions de València i Alacant.

Després de la publicació de la proposta provisional de projectes estimats i desestimats, s’obri un termini d’al·legacions de deu dies hàbils. Després de la revisió i la comprovació de les al·legacions es publicarà la resolució definitiva amb les ajudes assignades.