T'interessa

Noticias

Ves enrere Justícia instal·la 65 panells fotovoltaics per a autoconsum a la seu judicial de Catarroja

Justícia instal·la 65 panells fotovoltaics per a autoconsum a la seu judicial de Catarroja

  • Els panells, amb una potència total de 29,25 kWp, estalviaran aproximadament el 25 % d'energia elèctrica a l'edifici

La Conselleria de Justícia i Interior ha iniciat la instal·lació de 65 panells fotovoltaics per a autoconsum de la seu judicial de Catarroja. La instal·lació, amb una inversió de 33.396 euros IVA inclòs, està prevista que finalitze al setembre.

Els panells, amb una potència total de 29,25 kWp estalviaran aproximadament el 25 % d'energia elèctrica a l'edifici. En les hores del dia de producció solar l'energia elèctrica generada pels panells fotovoltaics suplirà part de l'energia del subministrament elèctric convencional i, com que s'aprofita la major part de l'energia generada per a autoconsum a penes, hi ha excedents. 

Les obres inclouen el monitoratge de les plantes per a visualitzar a temps real des d'una pàgina web la producció d'energia, els consums totals de l'edifici i l'estat de les instal·lacions, i també la instal·lació d'una pantalla de televisió en l'accés dels edificis en què es podrà visualitzar la generació d'energia en temps real i l'estalvi d'emissions de CO₂.

Seguint l'objectiu de la Conselleria de Justícia i Interior de millora de l'eficiència energètica de les seus judicials, es realitzen les obres d'instal·lació fotovoltaica per a autoconsum a les seus judicials de Picassent, Catarroja, Moncada i Carlet. Aquestes instal·lacions s'han dissenyat aprofitant tota la superfície disponible en la coberta no afectada per ombres d'altres instal·lacions o edificis i amb panells fotovoltaics d'última generació.

Aquestes obres estan subvencionades per fons europeus Next Generation, tramitades a través de l'Ivace.