T'interessa

Noticias

Ves enrere José Antonio Rovira: "La inauguració del primer centre d'orientació, emprenedoria i formació reforça l'aposta de Labora per la inserció laboral"

José Antonio Rovira: "La inauguració del primer centre d'orientació, emprenedoria i formació reforça l'aposta de Labora per la inserció laboral"

  • El centre inaugurat este dimecres forma part d'una xarxa de 20 previstos en tot Espanya per a impulsar els serveis d'orientació, emprenedoria i formació
  • El nou centre d'orientació, emprenedoria i formació (COE) té per finalitat impulsar projectes innovadors que fomenten la inserció laboral i l'ocupació de qualitat

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha inaugurat este dimecres el primer centre d'orientació, emprenedoria i formació (COE) de la Comunitat Valenciana, un espai que té per finalitat impulsar projectes innovadors que fomenten la inserció laboral i l'ocupació de qualitat.

Rovira, que ha visitat les noves instal·lacions, ha destacat que el Centre d'Orientació reforça l'aposta de Labora, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, “per l'orientació i formació de les persones desocupades com la ferramenta més efectiva per a aconseguir la reinserció laboral d'estes”.

Segons ha explicat el conseller d'Ocupació, este COE formarà part d'una xarxa de 20 centres en tot Espanya que promouran la col·laboració per a “impulsar projectes innovadors que fomenten la inserció laboral i l'ocupació de qualitat, i el finançament dels quals procedix de NextGenerationEU”.

José Antonio Rovira ha incidit que l'objectiu de crear esta xarxa d'orientació i formació perseguix abordar reptes “tan apressants com la reducció de la desocupació en la Comunitat Valenciana, especialment el que afecta els col·lectius més vulnerables, igual que la creació d'ocupació estable i de qualitat”. “Per a aconseguir-ho -ha assenyalat- ho farem per mitjà d'una ferramenta que n'ha constatat l'eficàcia, com és l'orientació i l'acompanyament del treballador desocupat”.

Este centre tindrà un paper important en el foment de l'ocupació, especialment des del vessant de l'emprenedoria, ja que donarà suport a la creació d'empreses i a afavorir formes de treball innovadores. Per a fer-ho, impulsarà el desenvolupament de les iniciatives d'emprenedoria, qualificades de bones pràctiques entre el conjunt dels serveis públics d'ocupació, per al benchmarking i la millora contínua.