T'interessa

Noticias

Ves enrere Innovació destinarà 9,1 milions d'euros a formar en competències digitals a 73.902 persones a la Comunitat Valenciana

Innovació destinarà 9,1 milions d'euros a formar en competències digitals a 73.902 persones a la Comunitat Valenciana

  • El programa és finançat amb fons Next Generation EU i els cursos s'impartiran fins al 31 de desembre de 2025

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme destinarà 9,1 milions d'euros a formar en competències digitals almenys 73.902 persones a la Comunitat Valenciana fins al 31 de desembre de 2025.

El programa és finançat amb fons Next Generation EU i s'alinea amb el Pla Nacional de Competències Digitals i el Marc Valencià en Competències Digitals DIGCOM CV amb l'objectiu de reduir la bretxa digital a causa del baix nivell de competències digitals, i aconseguir que la ciutadania puga tirar endavant sense obstacles en la nova societat digital gràcies a l'ús crític i segur de les noves tecnologies de la informació.

El contracte per a impartir la formació ha sigut adjudicat a l'empresa Adecco Formación SAU, i té per objecte oferir un programa formatiu destinat a la capacitació digital de la ciutadania i garantir la inclusió social de la població, posant èmfasi en col·lectius en risc d'exclusió social i reduint la bretxa digital de gènere, per la qual cosa almenys la meitat de les persones que participen en els cursos han de ser dones.

A més, amb la finalitat de donar el màxim abast territorial a la formació s'equilibrarà la seua impartició en cada una de les províncies de la Comunitat.

Les accions formatives seran gratuïtes per a la ciutadania, es desenvoluparan majoritàriament de manera presencial, comptaran amb entre 15 i 20 participants i costaran d'un mínim d'1 ECTS, la qual cosa equival a 25 hores de formació. La modalitat en línia haurà d'estar disponible en dos mesos des de la formalització del contracte i s'haurà de fer en format de cursos Moodle o Massive Open Online Course (MOOC) que incorporen activitats interactives, vídeos formatius i continguts atractius per a l'alumne.

Les àrees competencials sobre les quals versarà la formació abasten la informació i alfabetització de dades, la comunicació i col·laboració, la creació de continguts digitals, la seguretat i la resolució de problemes.

La ciutadania formada obtindrà una certificació acreditativa de la realització de la formació en la qual constarà que s'han aconseguit els objectius de formació quan acabe el curs.