Noticias

Ves enrere Igualtat destina un milió d’euros a la reforma i l’adequació d’un edifici a Torrevieja per a albergar una residència de diversitat funcional

Igualtat destina un milió d’euros a la reforma i l’adequació d’un edifici a Torrevieja per a albergar una residència de diversitat funcional

  • El centre ampliarà l’oferta actual de recursos del Baix Segura, que en aquests moments disposa de 18 centres i 792 places de diversitat funcional
  • Aitana Mas ha visitat a Torrevieja el Centre d’Atenció Primerenca APANEE 

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha adjudicat per un milió d’euros les obres de reforma i adequació d’un edifici de Torrevieja que albergarà una residència amb 30 places per a persones amb diversitat funcional, segons ha anunciat la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas.

Es tracta d’un projecte inclòs en el pla Convivint, dins del marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern central, que preveu les obres de rehabilitació i adaptació a les noves necessitats d’ús de l’edifici Delfina Viudes de Torrevieja, que comptarà, a més de la residència per a persones amb diversitat funcional, amb un centre d’acolliment per a xiquets, xiquetes i adolescents.

La vicepresidenta ha assenyalat que es recupera així un projecte “molt necessari” al municipi, amb una inversió d’1.024.304 euros que permeten la rehabilitació d’un edifici les obres del qual van concloure l’any 2011. Ara, hi ha afegit, és necessària l’adequació a les noves normatives “perquè l’immoble complisca amb tots els requisits legals per a atendre persones amb diversitat funcional i xiquets, xiquetes i adolescents en acolliment”.

Amb aquest nou projecte de Torrevieja, ha indicat la vicepresidenta, “es reforça l’atenció a la població més vulnerable, no només del municipi sinó de la comarca del Baix Segura i de tota la província d’Alacant, que en alguns equipaments socials necessita més places i més recursos”.

 Actualment, a la comarca del Baix Segura hi ha 18 centres i 792 places de diverses tipologies per a persones amb diversitat funcional, 654 de les quals són finançades per la Generalitat, bé a través de concert amb entitats del tercer sector o del contracte programa amb els centres gestionats pels ajuntaments.  

Atenció primerenca

Aitana Mas ha visitat a Torrevieja el Centre d’Atenció Primerenca APANEE (Associació de Pares d’Alumnes amb Necessitats Educatives Especials), on ha mantingut una trobada amb representants de l’entitat i professionals del centre, als quals ha felicitat per la “gran tasca que realitzen per a donar resposta, al més prompte possible, a les necessitats transitòries o permanents que presenten els xiquets i xiquetes que hi acudeixen”.

La vicepresidenta ha explicat que, en aquests moments, la Comunitat Valenciana disposa d’una xarxa pública d’atenció primerenca composta per 61 centres i 3.412 places, que ofereixen una atenció “integral, de qualitat, personalitzada i individual que potencie les capacitats de les xiquetes i xiquets que hi són atesos”.

Per a poder dur a terme aquesta transformació, la Conselleria ha anat incrementat any rere any el pressupost per al finançament de places i poder ampliar, d’aquesta manera, l’oferta d’aquesta mena de recurs.

Com a resultat, ha puntualitzat la vicepresidenta, s’ha passat de 35 centres en 2015 a 61 enguany, i de 1.476 places a les 3.412 actuals. Aquest increment “ha permés realitzar atencions especialitzades a 8.515 xiquetes i xiquets amb trastorns de neurodesenvolupament”.

El centre d’APANEE disposa de 70 places autoritzades d’atenció primerenca, 63 de les quals són finançades per la Conselleria d’Igualtat a través del concert social amb un import per a 2022 de 129.654 euros.