T'interessa

Noticias

Ves enrere Héctor Illueca: "Elx és un dels municipis on més estem invertint en actuacions de regeneració urbana i habitatge, amb 35 milions"

Héctor Illueca: "Elx és un dels municipis on més estem invertint en actuacions de regeneració urbana i habitatge, amb 35 milions"

  • Visiten el bari dels Palmerars després de la demolició de l'edifici de Llimoners, 21 i 23

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha assegurat que Elx "és un dels municipis on més estem invertint en actuacions de regeneració urbana i habitatge, amb una inversió total de 35 milions d'euros".

Així ho ha declarat després de la reunió que ha mantingut amb l'alcalde, Carlos González, en la qual han tractat els principals projectes d'habitatge que estan en marxa en el municipi. En la trobada han estat acompanyats pel secretari autonòmic d'Habitatge, Alejandro Aguilar; el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), César Jiménez; la regidora d'Urbanisme, Ana María Arabid, i el regidor d'Igualtat, Mariano Varela.

"He vingut a reforçar una aliança entre les nostres institucions per a fer del dret a l'habitatge un vector fonamental dels ciutadans", ha assegurat Héctor Illueca.

A continuació, han visitat les obres, després de la demolició de l'edifici del carrer Llimoners, corresponent als números 21 i 23, en el barri dels Palmerars. En aquest grup d'habitatge públic, la Vicepresidència Segona va finalitzar una àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU), amb una inversió de 2,56 milions d'euros.

Aquesta actuació s'emmarca en el pla de dignificació del parc públic que ha posat en marxa la Generalitat. "Hem d'aconseguir que la totalitat de les persones que visquen al parc públic tinguen les millors condicions per a desenvolupar la seua vida", ha declarat el vicepresident.

Seguint amb la rehabilitació del barri, el compromís de la Conselleria era enderrocar els edificis de Llimoners 21 i 23 abans que finalitzara l'any 2021 i així s'ha fet, gràcies a una inversió de 184.485 euros. En l'actualitat, l'edifici està enderrocat, en fase final de tramitació de la gestió de residus.

Amb l'estat deteriorat i la conflictivitat que es concentrava en aquests blocs, era urgent una solució conjunta. En aquest sentit, el vicepresident ha destacat l'esforç que ha fet la Generalitat i l'Ajuntament d'Elx per a "solucionar la situació i desenvolupar una intervenció coordinada".

Un altre dels assumptes que ha destacat Illueca han sigut les actuacions que s'estan desenvolupant en el barri de Sant Antoni. Aquesta intervenció forma part de l'ARRU, que suposarà una inversió total de 22,7 milions d'euros i la intervenció en 339 habitatges. El pla s'està desenvolupant en dues fases.

La primera part, amb un cost de 18,1 milions, integra els edificis 1 i 2, amb 74 i 120 habitatges, respectivament, els treballs dels quals ja s'han finalitzat. També inclou l'edifici 3, amb 90 habitatges, que s'està en espera d'aprovació del projecte bàsic per part de l'Ajuntament. La segona fase, amb un cost de 4,6 milions, suposa la construcció de 55 habitatges amb qualificació energètica tipus B.

El vicepresident ha recordat l'esforç inversor que la Vicepresidència Segona està fent per a millorar les condicions dels habitatges públics. A Elx s'han destinat 768.000 euros a aquest efecte.

A més, actualment, hi ha una inversió prevista de 7,5 milions d'euros per al llançament d'una nova promoció de 75 habitatges de lloguer assequible en part del sector Palmeres, mitjançant una convocatòria de concurs d'avantprojectes amb la participació de jurat.

Fons europeus per al barri de Carrús

Un altre gran àmbit de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament serà la millora del barri de Carrús, que es vincularà als fons europeus NextGeneration. Aquesta intervenció busca una millora significativa de l'entorn des del punt de vista de l'accessibilitat, l'eficiència energètica i la regeneració urbana. Encara més, aquests fons tindran com a destinació preferent la zona de Porfirio Pascual.

D'altra banda, Héctor Illueca ha destacat que altre dels puntals de la Vicepresidència és l'ampliació del parc públic. "Només a Elx hem adquirit, els últims mesos, 25 habitatges per a incorporar-los al nostre parc. En aquest sentit, hem posat en marxa diversos mecanismes, com ara el dret del tanteig i el retracte, la compra directa a la Sareb o el concurs, que ens estan donant resultats excel·lents", ha conclòs.

Finalment, l'alcalde d'Elx ha agraït la visita del vicepresident i ha mostrat la seua satisfacció després d'una reunió de treball "molt positiva, encaminada a enfortir la col·laboració" que s'està duent a terme en aquesta legislatura, amb l'objectiu de desenvolupar les tres grans actuacions que milloraran la vida de la ciutadania.