T'interessa

Noticias

Ves enrere Francesc Colomer lliura els distintius de qualitat turística Sicted a entitats de Morella-els Ports i del Maestrat Ànima Interior

Francesc Colomer lliura els distintius de qualitat turística Sicted a entitats de Morella-els Ports i del Maestrat Ànima Interior

  • El secretari autonòmic de Turisme ha visitat Morella i Càlig per a lliurar els distintius als serveis i les empreses adherits al programa Sicted
  • A Càlig ha lliurat 23 distintius a serveis turístics de la zona Maestrat Ànima Interior, mentre que a Morella sis serveis han rebut la renovació del reconeixement

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a Morella i Càlig els distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (Sicted) a entitats que avalen la seua aposta per l’excel·lència turística en tots dos territoris.

En el cas de Morella-els Ports, han sigut sis serveis de Morella i Vilafranca els que han rebut la renovació del reconeixement Sicted, entre els quals hi ha restaurants, habitatges d’ús turístic, comerços, museus i centres d’interés turístic visitable. D’aquesta manera, Morella-els Ports ja compta amb un total de 32 serveis turístics distingits.

Francesc Colomer ha participat en el lliurament d’aquests reconeixements junt amb l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, i el president de la Mancomunitat Els Ports, Blai Peñarroya.

Colomer ha reiterat que Sicted “representa els qui s’autodisciplinen i entren en un programa per a mesurar la qualitat i certificar-la”, i ha posat l’accent que es tracta d’un programa que “evoca victòria d’equip”.

En la visita a Morella, Colomer també s’ha referit al Pla de dinamització i governança turística de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, que s’impulsa a través de la Generalitat, la Diputació de Castelló i la Mancomunitat Els Ports. Així, ha remarcat que aquest pla “suposa generar un espai supramunicipal amb projecció turística més forta i unit”.

A més, ha recordat que a aquest pla “s’ha sumat l’oportunitat de rebre Fons Next Generation europeus a través dels plans de sostenibilitat per a accelerar estratègies per a la creació d’espais més confortables”.

Cal assenyalar que el Pla de sostenibilitat turística en destinació de Morella, aprovat pel Ministeri en la convocatòria extraordinària de 2022, compta amb una inversió d’1.220.757 euros per a desenvolupar diversos projectes de millora i renovació i fer-ne valdre els recursos naturals i el patrimoni cultural.

23 distintius Sicted nous al Maestrat Ànima Interior

A més, a la localitat de Càlig, el titular de Turisme ha lliurat un total de 23 distintius a empreses i serveis turístics de la zona Maestrat Ànima Interior. En concret, les entitats i els serveis distingits són de les localitats de Rossell, Càlig, Cervera del Maestre, Sant Jordi, Sant Mateu, Tírig, Xert i Traiguera.

Entre els serveis distingits hi ha hotels i apartaments turístics, allotjaments rurals, experiències i tallers turístics, comerços, museus i centres d’interés visitable, oficines d’informació turística, a més de restaurants i empreses turístiques de servei d’àpats. Es tracta de serveis públics i privats que aposten per l’excel·lència turística.