T'interessa

Noticias

Ves enrere Ferrocarrils de la Generalitat ha obert aquest divendres a la circulació el nou viaducte del TRAM d’Alacant sobre el barranc del Quisi a Benissa

Ferrocarrils de la Generalitat ha obert aquest divendres a la circulació el nou viaducte del TRAM d’Alacant sobre el barranc del Quisi a Benissa

  • Aquesta nova infraestructura permet que els nous trens duals que circulen per la línia 9 unisquen Dénia i Calp de manera directa sense que siga necessari fer transbord
  • L’actuació ha disposat d’un pressupost de 9,8 milions d’euros, IVA inclòs, finançats per la Unió Europea

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha obert a la circulació, des de l’inici del servei d’aquest divendres, 14 de juliol, el nou viaducte del Quisi a Benissa, que pertany a la línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant.

L’obertura del viaducte s’ha dut a terme una vegada completats els treballs necessaris per a enllaçar la nova infraestructura amb el traçat de la línia 9, que van començar l’1 de juliol.

En aquests últims 15 dies s’han completat també les proves de càrrega, la comprovació de tots els elements tècnics de senyalització i comunicacions, així com la formació del personal que circula pel tram que entra en servei. En l’actualitat, s’estan completant els treballs de condicionament i reurbanització de la zona afectada per les obres.

El nou viaducte del Quisi, amb un pressupost de 9.857.534 euros, IVA inclòs, està situat aigües avall respecte de l’original, amb una alineació obliqua i una longitud de 370 metres. La variant possibilita el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen en la línia 9, és finançada per la Unió Europea.

El pont original sobre el barranc del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de les obres de la línia ferroviària entre Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permés que continue obert a la circulació.

Una vegada que han finalitzat les obres, està previst reconvertir-lo en part d’una via verda per al gaudi de tota la ciutadania.

Després de la fi d’aquesta obra, la Generalitat té previst iniciar, en els pròxims mesos, els treballs de renovació dels ponts de l’Algar i Mascarat, situats a Altea, que pertanyen també a la línia 9 del TRAM d’Alacant.