T'interessa

Noticias

Ves enrere Ferrocarrils de la Generalitat adjudica el seu pla de transformació digital per a consolidar un model de mobilitat intel·ligent i sostenible

Ferrocarrils de la Generalitat adjudica el seu pla de transformació digital per a consolidar un model de mobilitat intel·ligent i sostenible

  • Els projectes inclosos estan centrats en àrees com la digitalització del manteniment de trens, la relació amb les persones usuàries i l’optimització del consum d’energia
  • Aquesta actuació compta amb un pressupost d’1,5 milions d’euros i és finançada per la Unió Europea

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat el desenvolupament del seu pla de transformació digital, que té una duració de cinc anys i un pressupost d’1,5 milions d’euros finançats per la Unió Europea.

FGV ha adjudicat a l’empresa Sopra Steria aquest projecte perquè assumisca la tasca de consultoria que culminarà amb l’elaboració d’un pla de transformació digital de la companyia, davant de l’auge i el desenvolupament de noves tecnologies i la digitalització de processos.

Aquest projecte serà desenvolupat en diverses fases que parteixen de la identificació d’objectius concrets, per a establir així les línies d’actuació, assentar les bases de la transformació i fer el seguiment de les iniciatives de digitalització plantejades.

El pla preveu també la gestió del canvi i els plans de formació, la comunicació interna i la divulgació d’avanços, les anàlisis de tendències i la coordinació de projectes.

Aquest procés, que servirà per a modernitzar els sistemes de treball d’FGV, comprén aspectes concrets, com ara la digitalització del manteniment de trens, optimitzant el temps de resposta i reduint el nombre d’incidències.

També s’establiran les bases per a crear una plataforma d’administració electrònica i de relació amb les persones usuàries, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la compra de bitllets i millorar la usabilitat i la interactivitat, així com la comunicació a través de nous canals per a la informació sobre horaris i recorreguts, entre altres qüestions.

En matèria d’energia, es plantejaran iniciatives orientades cap a una millora de la sostenibilitat del funcionament de l’empresa per a reduir l’impacte ambiental del servei de mobilitat que FGV presta a València i Alacant.

L’empresa adjudicatària del projecte, Sopra Steria, és una companyia europea de consultoria, serveis digitals i desenvolupament de programari que ofereix solucions integrals per a fer que les grans empreses i les organitzacions siguen més competitives en aplicar tecnologies innovadores.